fallback

Преглед на печата за 24 юли

07:56 | 24.07.18 г.

В ЧЕЗ четат какво точно реши КЗК, “Инерком” още е в сделката В. 24 часа

Ако ЧЕЗ реши да преговаря с други кандидат- купувачи на активите ѝ в България, то това ще е с “Индия пауър”, тъй като тя е класирана на второ място. Това каза за “24 часа” говорителката на ЧЕЗ - Прага, Алис Хоракова. Чешката компания обаче още не е приключила с анализирането на решението на Комисията за защита на конкуренцията, с което беше забранено на “Инерком” да придобие българските активи на дружеството в България.

ГЕРБ пак се извъртя за акцизите - няма да има бандерол на наливната бира В. Сега

Пореден обрат претърпяват предлаганите от ГЕРБ промени в Закона за акцизите и данъчните складове. В петък шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова е внесла корекция в приетия на първо четене законопроект, с който се отказва от въвеждането на бандерол за наливната бира. Поставянето на акцизни стикери се предлагаше за пивото в кенове над 5 литра. Мярката беше внесена от шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова преди месец с мотива да се затегне контролът и да се подобри проследимостта на тази стока от производителите през цялата верига и беше подкрепена от финансовото министерство. Защо сега Стоянова е оттеглила предложението си, не става ясно.

Имотните декларации на магистратите може да бъдат окастрени В. Сега

Застрашена е публичността на декларациите на магистратите за имущество и за конфликт на интереси. От Инспектората към Висшия съдебен съвет, който поддържа регистъра за съдии, прокурори и следователи, са поискали становище от Комисията за защита на личните данни как да публикуват декларациите и дали да заличават имената на съпрузите и децата, както и на хората, с които те са декларирали потенциален конфликт на интереси или някакви имуществени отношения – например даден или взет заем.

Църковни имоти за 10 милиона пустеят в забрава В. Монитор

Църковни имоти за 10 млн. лева се рушат изоставени. Най-скъпите от тях са собственост на Светия синод, който не дава пари за ремонти и реставрация, установи проверка на „Монитор“. Скандален случаи за тотална липса на интерес от страна на архиереите е бившата почивна станция в Несебър, която до преди петнадесетина години беше едно от най-привлекателните места за отдих по Южното Черноморие.

Въвеждат екостикери за автомобилите В. Труд

До месец ще е готова наредбата на транспортното министерство, с която се въвеждат екостикери за автомобилите в цялата страна. След като наредбата за периодичните прегледи за проверка на техническата изпарвонст на превозните средства бъде готова, тя ще бъде пусната за обществено обсъждане.

Стартират масови проверки на камиони и автобуси В. Стандарт

Засилени проверки на товарните автомобили и автобусите ще се извършват в страната до 29 юли, съобщават от ГД "Национална полиция". Операцията се провежда във всички държави членки на европейската организация на службите на Пътна полиция - TISPOL. В акцията участват също служители от криминална и икономическа полиция, както и представители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" при Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:54 | 06.09.22 г.
fallback