fallback

Преглед на печата за 30 януари

08:26 | 30.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Румъния се измъква, а България остава под наблюдение в ЕС В. Сега

Отлитат надеждите на правителството на Бойко Борисов да се освободи до края на тази година от унизителния контрол за върховенство на закона, въведен само за България и Румъния от първия ден на членството им в ЕС. След 10-годишно прилагане на Механизма за сътрудничество и проверка (МСП) Румъния е на път да достигне европейските стандарти по отношение на правосъдието и върховенството на закона, както и в борбата с корупцията. На България обаче все още й предстои дълъг път.

Близо 45 хиляди фирми трябва да назначат служители по сигурността на личните данни В. Сега

Нови европейски правила за защита на личната информация ще задължат близо 45 хиляди български фирми да назначат служители по защита на данните. Изискванията, които ще важат за целия Европейски съюз, се бавят вече 2 години, но от 25 май влизат в сила и у нас. Не е правено изчисление дали това ще са допълнителни разходи за фирмите, обясни пред в. "Сега" председателят на Комисията за защита на личните данни (КЗЛД) Венцислав Караджов.

Инспекторите на строителния контрол с 18 проверки на ден В. Монитор

През изминалата година Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/ е извършила общо 6565 проверки в страната на законосъобразното изпълнение на задълженията на лицата, упражняващи строителен надзор, на строежи от първа до четвърта категория включително, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. За този период е проверена дейността на 595 юридически лица и еднолични търговци, извършващи строителен надзор. Съставени са 65 акта за административни нарушения и са издадени 87 наказателни постановления. За сравнение, за същия период през 2016 г. са издадени 27 наказателни постановления.

Французи ще правят у нас врати за Airbus В. Стандарт

Завод край Пловдив ще прави самолетни части. Проектът на френската компания Latecoere се финансира с 6 млн. евро по Плана "Юнкер", съобщи "Марица". През есента на миналата година Latecoere направи първа копка на предприятието. То е част от мащабен инвестиционен проект на френската група. Финансирането е на обща стойност 55 млн. евро, които Европейската инвестиционна банка отпуска на Latecoere.

Удари часът за проверка на паралиите В. Труд

Прокуратурата започна проверка на собственици на скъпи имоти за над 500 000 лева и луксозни автомобили от 5 марки, които са купени през 2015 и 2016 г. Акцията е по нареждане на главния прокурор Сотир Цацаров, който получи две справки - от НАП и от Главна дирекция "Национална полиция".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:43 | 30.08.22 г.
fallback