fallback

Преглед на печата за 30 ноември

07:59 | 30.11.17 г.

"Овергаз" подготвя нов сигнал до Брюксел за газовата мрежа

в. Сapital daily

"Овергаз" подготвя нова жалба до Брюксел, която е свързана с таксите за достъп и разделянето на газовата мрежа в страната на транзитна и за вътрешно ползване. Това каза изпълнителният директор на "Овергаз мрежи" Светослав Иванов в интервю за седмичника "Капитал". Въведеният модел противоречи на Регламент 715 и благоприятства "Газпром експорт", твърдят от компанията, която очаква ЕК да образува дело и по този казус.

За пръв път ще може да се иска фалит на фирма за 2 месеца забавени заплати

в. Сега

Въпреки че законовите промени за разрешаване на проблема със забавените заплати се обсъждат от април, вчера в последния момент в социалната комисия бяха приети на второ четене текстове, с които се вменяват нови правомощия на Главна инспекция по труда. Тя вече ще може да иска от съда да започне процедура за несъстоятелност на работодателите, ако са забавили заплатите на поне 1/3 от служителите си за повече от два месеца. Това би позволило на работниците, които имат да вземат заплати, да поискат средства от фонда за гарантиране на вземанията. В момента служителите нямат това право, ако не е започнала процедурата по несъстоятелност.

План за 333 км нови писти стои зад втората кабинка над Банско

в. Сега

Концесионерът на ски зона "Банско" планира не само "една кабинка", а нова, голяма ски зона в национален парк Пирин с 333 км писти и 113 км съоръжения и правителството знае това от 2014 г. Това се доказва от документацията по съдебното дело, което "За да остане природа в България" води срещу решението на екоминистерството новият план за управление на парка да не минава през задължителната по закон оценка за въздействието върху околната среда, съобщиха от коалицията вчера.

Инспектори хванаха нарушения при повече от половината коледни играчки

в. Монитор

Проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) е установила нарушения при повече от половината коледни играчки на пазара. Инспекторите са провели извънредната кампания „Равнопоставеност на потребителите“ в малките населени места, съобщиха от агенцията.

Служителите са инспектирали общо 649 продукта, като при 368 от тях са били открити несъответствия. Сред най-честите нарушения, които са установени са липса на СЕ маркировка, която показва, че продуктът е произведен съгласно утвърдените европейски стандарти; липса на инструкции на български език; липса на информация за икономическия оператор пуснал стоката на пазара, за да се проследи неговия произход и др. 

"Мото-Пфое" с нов собственик от Япония

в. Стандарт

Официалният вносител на автомобилите Ford и Volvo в България има нов собственик. На 21 ноември 2017 г. е подписан договор за смяна на собствеността на групата "Мото-Пфое", съобщиха от компанията. Споразумение е постигнато между досегашния едноличен собственик, Hugo Pfohe GmbH, в лицето на Филип Пфое и Sumitomo Corporation, в лицето на Томохиро Йонияма, генерален мениджър на подразделение "Транспорт и конструкционни системи" в европейския клон на корпорацията.

"Мото-Пфое" е официален представител на Ford, Volvo, Jaguar и Land Rover за България като компанията е на пазара у нас от 26 години.

Стартира кампанията "Българската Коледа"

в. Стандарт

15-тото издание на благотворителната кампания "Българската Коледа" стартира на 1 декември. Инициативата, която се провежда под патронажа на президента, тази година ще е насочена към подпомагане на деца, нуждаещи се от продължително лечение.

Държавният глава Румен Радев покани в "Гранитна зала" на президентството журналисти, артисти и общественици, за да им благодари, че подкрепят кампанията и да ги призове отново да се включат активно в благородната инициатива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:07 | 06.09.22 г.
fallback