fallback

Преглед на печата за 17 юни

08:31 | 17.06.17 г.

EY: Корупцията и злоупотребите са спирачка за икономическия растеж В. Капитал Daily

Измамите в корпоративната среда в България са широко разпространени. Това е мнението на мнозинството от представителите на бизнеса в страната (68%), показват данните от 15-ото глобално проучване на EY за фирмените злоупотреби. За втора година то изследва нагласите на висшият мениджмънт на български и международни компании, действащи в България.

Всеки втори мениджър в България през последните две години е дискутирал темата за етичните стандарти в дейността си, сочи проучването. Резултатите са значително над тези в Източна Европа (30%), развитите икономики (26%) и развиващи се пазари (36%).

Wizz Air пуска полети до Лисабон и Ница В. Капитал

Нискотарифната авиокомпания Wizz Air пуска полети до Лисабон и Ница. Това съобщи Оуен Джонс, корпоративен директор на компанията. Полетите ще започнат да се изпълняват от края на март 2018 г, като цените в едната посока по линията София - Лисабон започват от 29.99 евро, а по линията София - Ница от 24.99 евро. До Лисабон авиокомпанията ще лети вторник и неделя, а до Ница - понеделник и петък. Компанията планира да увеличи полетите си по осем от съществуващите си маршрути. Това са линиите до Барселона, Брюксел Шарлероа, Копенхаген, Айндховен, Рим Фиумичино, Ларнака, Лондон Лутън и Тел Авив.

Пеевски декларира богатство за близо 78 млн. лв. В. Сега

Депутатът от ДПС Делян Пеевски официално оглави класацията на най-заможните политици в 44-тото народно събрание. Бизнесменът обяви банкови влогове, акции и фирмени дялове за почти 78 млн. лв. Данните са поместени във встъпителната му декларация като депутат, която Сметната палата публикува вчера заедно с тези на останалите от висшия ешелон на властта по Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности. Премиерът Бойко Борисов е обявил единствено 26 700 лв. в наличност, спестени от заплата. Партийният му заместник в ГЕРБ Цветан Цветанов е записал нова кола за 26 000 лв., придобита от съпругата му Десислава през 2016 г. Семейството му разполага и с 20 000 лв. на влог. Водачите на БСП Корнелия Нинова и на ДПС Мустафа Карадайъ са пуснали само уведомления, което означава, че няма промяна в имущественото им състояние. Съпредседателят на "Обединени патриоти" Волен Сидеров е декларирал само задължения в общ размер 88 хил. лв. Съратникът му Красимир Каракачанов се е сдобил с парцел в с. Любовище (Сандански) през 2016 г. Валери Сименов е обявил дивидент от ТВ СКАТ в размер на 47 500 лв.

Без тирове на "Хемус" през уикендите до 15 септември В. Стандарт

През летните месеци до 15 септември в дните петък и неделя ще се ограничава движението на тежкотоварните камиони над 12 т по АМ „Хемус" в участъка между София и Ябланица (от км 0+000 до км 78+554). В петък ограничението ще бъде от 17.00 до 20.00 часа, а в неделя от 14.00 до 20.00 часа. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция Пътна инфраструктура.

По този начин ще бъде осигурена по-висока безопасност при пътуването към Северна България през активния летен сезон и е превантивна мярка за намаляване броя на пътните инциденти.

Забраната не важи за моторни превозни средства, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

1 млн. лева за разкопки през лятото В. Монитор

Един милион лева ще отпусне държавата за редовните планирани разкопки и предварителна реставрация на градежите през археологическо лято 2017. Парите са двойно повече от заделяните през последните години по 500 000 лв. и са одобрени още от предходното правителство на Бойко Борисов. Но екипите още не са излезли с тази сума на обектите, защото предстои сключване на договори между Министерството на културата и съответните музеи, университети и други институции съобразно одобрените за финансиране проекти. Това заяви за „Монитор“ директорът на Националния археологически институт с музей към БАН доц. Людмил Вагалински.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:13 | 29.08.22 г.
fallback