fallback

Преглед на печата за 3 юни

09:40 | 03.06.17 г.

ГЕРБ предлага по-високи такси за обжалване на данъчни актове в. Сега

ГЕРБ предлага почти двойно вдигане на съдебните такси, които се събират при обжалването на административни актове. Въпреки че повишението ще засегне само касационното обжалване, то пак е пречка пред възможността на гражданите и фирмите да търсят докрай правата си пред съда. Повишението е част от голям пакет от промени в Административнопроцесуалния кодекс, внесен в парламента от депутати от ГЕРБ.

До този момент по различните дела се събират от 10 до 50 лв. Така например 10 лв се събира, ако се оспорва отказ да се даде достъп до обществена информация. Същата е таксата и ако гражданин оспори наредба или правилник. Ако това прави фирма или фондация, таксата е 50 лв. 25 лв пък е таксата за обжалване на данъчен ревизионен акт.

Строежът на оградата по границата ще стигне до прокуратурата в. Сега

След президента Румен Радев и БСП заяви на висок глас, че около строителството на оградата по границата ни с Турция има множество смущаващи обстоятелства, които трябва да се проверят от прокуратурата. Говорителят на социалистите Елена Йончева коментира, че ако тя не се самосезира за съмненията за източване на средства, партията й е готова да го направи. Йончева нарече проекта "тежка корупционна схема" и посочи, че на 21 км от участъка в Хасковска област - от река Тунджа до Марица, е построена едноредова ограда, въпреки че е трябвало тя да бъде от два реда. "Оградата е била проектирана за двуредова, била е платена за такава и е издадено разрешително за строеж на двуредова ограда", каза тя. И поясни, че фирмата-изпълнител е усвоила пари като за двуредова. "Има съмнения за тежка корупционна схема, за търговия с националната сигурност. Нека съответните институции проверят дали има основания за такива тежки съмнения", коментира Йончева.

Данъчните с пари за лов на търговци в. Стандарт

Данъчните ще имат бюджет за контролни покупки при проверки в търговски обекти, които целят да установят дали в даден магазин дават касови бележки. Това гласят промени в наредбата за отчитане на продажбите в търговски обекти, които бяха публикувани в "Държавен вестник". И досега служителите на НАП използваха този метод на проверка, но не разполагаха с бюджет и използваха лични средства. Както и досега, при контролните покупки по време на проверките данъчните ще се стараят да развалят сделките, като целта е да не се харчат реални пари, но не винаги това е възможно, като например когато кафето вече е сервирано. Средствата за контролните покупки ще се осигуряват от бюджета на НАП. Влизането в сила на наредбата преди лятото ще даде възможност за по-сериозни проверки край морето, което ще доведе до изваждане на сивите обороти на светло.

Проверки до есента за концесиите на плажовете в. Стандарт

Проверките как се изпълняват договорите за концесии и наем на морските плажове ще продължат през целия сезон, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при посещението си в Лозенец. Там Ангелкова направи съвместна проверка с министъра на околната среда и водите Нено Димов за дейността на местната пречиствателна станция за отпадни води, съобщиха от МТ.

Министър Ангелкова припомни, че няма да се изгражда заведение на скалите над плажа в селото, за което наскоро алармираха местни жители и медии. Проверката на Министерството на туризма показа, че ситуацията на място се разминава с първоначалната схема за преместваемите обекти, предоставена от наемателя, и затова тя ще бъде отменена. Необходимо е да се извърши ново заснемане на терена, за да бъде променена кадастралната карта, стана ясно от думите на министъра на туризма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:11 | 11.09.22 г.
fallback