fallback

Преглед на печата за 19 май

07:45 | 19.05.17 г.

МВР поиска още 400 млн. евро от ЕС за бежанците В. Сега

България е поискала от Европейския съюз още над 400 млн. евро за справяне с бежанския проблем, както и да се удължи срокът за вече отпуснатите 160 млн. евро, които рискува да изгуби, ако не ги усвои до есента. "Парите ще са за охрана на външната граница и мерки по миграцията в следващите 10 години", съобщи в Брюксел вътрешният министър Валентин Радев. Той се срещна с еврокомисаря по миграцията Димитрис Аврамопулос.

СОС единодушно гласува кухите мерки за по-чист въздух В. Сега

С почти пълно единодушие Столичният общински съвет одобри програмата за подобряване на атмосферния въздух в София до 2020 г., включваща множество гръмки намерения на общината без финансов анализ и идея за законодателна помощ от парламента и изпълнителната власт. Ефектът от изпълнението на програмата няма да бъде чувствително по-голям от предприеманите през последните години мерки, които ще продължават да бъдат налагани.

Борисов: Ще докараме 1,5 млрд. лева от борбата с контрабандата В. Стандарт

"Българското общество очаква от нас още по-добри резултати. Ще работим на максимум, изпълняваме и ще изпълним това, което сме обещали. Борбата с контрабандата ще продължи безапелационно. В това уверих и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България по време на връчването на годишните им награди". Това съобщи премиерът Бойко Борисов, след като участва в пролетния бал на КРИБ.

Димитър Манолов: 800 лв. трябва да е минималната заплата за минимална пенсия от 200 лева В. Труд

За да се осигури минимална пенсия от 200 лв., минималната работна заплата трябва да е 800 лв. Това каза пред БТВ президентът на КТ „Подкрепа“ Димитър Манолов. Той обясни, че размерът на пенсията за стаж и възраст е във функция от осигурителния доход на лицето. „Ако приемем хипотезата, че едно лице, за да получава минимална пенсия, трябва да е работило цял живот на минимална работна заплата, то размерът на тази минимална работна заплата трябва да е такъв, че от осигурителни вноски да се осигури въпросната минимална пенсия. Това е истинската логика.

Хвърчащи чети срещу преписвачи на матурата В. Монитор

Мобилни групи ще следят по места как протича матурата по български език и литература, която ще се проведе утре, чрез високотехнологично оборудване. В реално време те ще наблюдават зрелостниците, които пишат и ако засекат нередност, ще отиват на крак в съответното училище. Това съобщиха за „Монитор“ от Министерството на образованието и науката. Така например ако мобилните групи видят, че зрелостник ползва телефон или пък прави някакво съмнително действие, което издава измама, веднага ще отидат на място в школото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:11 | 05.09.22 г.
fallback