fallback

Преглед на печата за 18 април

07:45 | 18.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Пловдив - все по-индустриален, все по-ефективен В. Капитал Daily

Икономиката на Пловдивска област започна да показва качествени резултати, за които първият коментар е: това не може да бъде. В началото на 2017 година Регионалното статистическо бюро в Пловдив показа крайните икономически резултати за 2015 година. И по няколко най-важни показателя те са толкова пред средните за страната и толкова над предходната 2014 г., че доказват бързата индустриална промяна в икономиката на региона.

Почти всеки четвърти с инвалидна пенсия работи В. Сега

Почти всеки четвърти от получаващите инвалидна пенсия поради общо заболяване работи. По данни на НОИ към края на миналата година пенсионерите с лична пенсия за инвалидност поради общо заболяване, които се осигуряват официално, са близо 91 хил. души. Това е почти 24 на сто от всички, които получават този вид лична инвалидна пенсия. 21 на сто от хората с инвалидна лична пенсия поради трудова злополука също се осигуряват. Те са 1211 души.

Днес започва пълно изследване на водата в Хасково В. Сега

Прецизен мониторинг на всички сондажни кладенци, подаващи питейна вода в Хасково, трябва да бъде извършен днес според договорките на координационна среща по проблема по време на празниците. Ще се изследва водата и при крайните потребители. Пробите ще се изследват максимално бързо и ще има резултат за часове, увериха от областната администрация, цитирани от хасково.нет. Миналата седмица се разбра, че в част от водоизточниците на Хасково стойностите на уран и алфа-активност са 3 до 13 пъти над нормата.

Главчев оглавява 44-тия парламент В. Стандарт

Димитър Главчев е най-вероятният председател на 44-то Народно събрание, научи "Стандарт" от свои източници в ГЕРБ. Неговото име ще бъде предложено на днешното заседание на парламентарната група на партията. 95-те депутати на партията на Бойко Борисов ще се съберат, за да обсъдят именно въпроса с новия шеф на парламента.

Имотната мафия с нова хватка В. Труд Четири са хватките на имотната мафия, която с измами превръща богати хора в бедни, а психично болни и самотни старци – в клошари. Три от тях са познати и обезвредени до голяма степен със законодателни промени по предложение на Нотариалната камара (НТ), става ясно от интервю на шефа й Димитър Танев за „Труд”. Но четвъртата е нова – манипулират пълномощни за сделки с имоти, издадени от кметове в малките градове на България и наши консули извън страната.

ВАС: Глобите с 2-годишна давност В. Монитор

Глобите, наложени като административното наказание, не са дължими, ако са изтекли 2 години от налагането им. Това е записано в тълкувателно решение на Върховния административен съд. Решението е взето е от Общо събрание на съдиите от I и II колегии на ВАС в съдебно заседание. С него се слага край на противоречивата съдебна практика, според която едни съдебни състави приемат, че давността за изпълнение на глобата е 2-годишна, а други прилагат 5-годишна давност.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:26 | 13.09.22 г.
fallback