fallback

Преглед на печата за 7 април

07:43 | 07.04.17 г.

Общината разреши строежа на най-високата сграда в София В. Капитал Daily

С гласовете на цялата група на ГЕРБ, Николай Пехливанов от Атака и Карлос Контрера от ВМРО, в четвъртък Столичният общински съвет позволи край мол "Парадайс" да бъде издигната 215-метровата "Парадайс тауър". За реализацията на проекта трябваше да се промени регулацията на имота, която до този момент не позволяваше толкова високо строителство. Предложението за нов работен устройствен план на имота отлежава в общината от няколко месеца. Документацията трябваше да бъде гледана през февруари, но предизборно беше изтеглена от дневния ред на Столичния общински съвет, тъй като имаше обществено негодувание.

Част от кашкавала на пазара е пълен с вода и нишесте В. Сега

След сиренето, майонезата и лютеницата, вчера се оказа и че част от кашкавала, който се предлага на пазара, на практика е менте. Продукцията на някои производители е пълна с вода, в нея няма сурово мляко, а срокът на зреене е прекалено кратък, което създава риск от развитие на вредни за човека бактерии. Това е показал сравнителен тест на асоциация "Активни потребители", които са съпоставили 10 марки кашкавал. Тъй като тестването на по-голям брой продукти излиза твърде скъпо, от асоциацията на Богомил Николов са избрали различни марки кашкавал само в ценовия диапазон между 9 и 12 лева за килограм.

Каналът за бежанци към Сърбия работи безотказно В. Сега

За три месеца 102-ма нелегални имигранти са успели да се промъкнат незабелязано покрай оградата по границата с Турция и граничната полиция и да бъдат засечени чак при опит за излизане от страната. Това става ясно от отчета на вътрешния министър Пламен Узунов, представен на съвещание с полицейските началници по места. Чужденците са заловени при опит да пресекат границата със Сърбия. Едва тогава е установено, че нямат регистрация в автоматизираната дактилоскопна идентификационна система (АFIS), което значи, че са влезли у нас абсолютно незабелязани от Турция и са били трафикирани без проблем чак до западната граница.

КНСБ с мерки срещу неизплатени заплати В. Стандарт

КНСБ предлага пормени за пресичане на практиката да не се изплащат заплати на работниците. Това може да стане с изменения в пет закона. От синдиката предлагат да се изплащат еднократни обезщетения за забавени заплати при временна финансова криза на работодателя от Фонда за гарантирани вземания на работниците и служителите.

200 млн. лв. са стрували стандартите на Москов В. Труд

200 млн. лв. са стрували на болниците у нас медицинските стандарти, които екипът на Петър Москов направи, а съдът – отхвърли до един. Такава е стойността на инвестициите, които лечебните заведения в страната трябваше да направят, за да отговорят на изискванията. Данните оповести заместник здравният министър д-р Атанас Кундурджиев.

ВСС подхвана Лозан Панов за чистката, назначи му одит В. Монитор

ВСС подхвана шефа на Върховния касационен съд и тартор на грантаджиите в съдебната система Лозан Панов заради чистката, правена от него във ВКС. Кадровиците одобриха предложение, направено от колегата им Светла Петкова, дирекцията "Вътрешен одит" към Висшия съдебен съвет да извърши „проверка за идентифициране и оценяване рисковете в съда за човешките ресурси“. Тя ще обхване целия период от старта на мандата на Панов начело на ВКС досега. Точката бе подкрепена от 14 от кадровиците. 6 гласуваха против.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:19 | 11.09.22 г.
fallback