fallback

Преглед на печата за 9 март

07:55 | 09.03.17 г.

Над 75% от работещите българи не са избрали сами своя пенсионен фонд в. Капитал Daily

Над 75% от всички лица, които за пръв път са започнали работа в България през 2016 г., не са избрали сами своя пенсионен фонд. Те са били служебно разпределени от Националната агенция за приходите, тъй като не са подали необходимото заявление за вписване в законовия срок от три месеца след възникването на задължение за осигуряване. Това показват данните на Комисията за финансов надзор за дейността на пенсионните фондове.

ГЕРБ е дал половината от всички пари за медийна агитация в. Сега

Благодарение на над 12-милионната си годишна държавна субсидия финансовата мощ на ГЕРБ на предстоящите парламентарни избори вече започва да личи. Управлявалата доскоро партия е най-активният участник в платените форми за медийна агитация през първата десетдневка от месеца за кампанията. Това показва мониторинг на неправителствената организация "Институт за развитието на публичната среда". От всички пари, платени на телевизии, радиа, вестници и интернет медии до 5 март, на партията на Бойко Борисов се падат почти половината - 510 000 лв. от 1 162 000 лв. Общият сбор на рекламните харчове обаче засега не изглежда особено голям, като се има предвид, че всяка партия и коалиция може да похарчи на парламентарни избори до 3 000 000 лв., а инициативните комитети - до 200 000 лв.

Увеличението на учителските заплати идва с 3-месечно закъснение в. Сега

Учителите ще получат обещаното 8% увеличение на заплатите си с три месеца закъснение - през изборния месец март. Това стана ясно вчера от изявления на говорителя на служебния кабинет Ирина Белчева.

"Относно увеличението на заплатите на учителите имам потвърждение, че това ще се случи от март, както беше казано и от министър Денков ( на образованието на науката - бел.ред.). Увеличенията ще бъдат изплатени със задна дата и ще ги получат накуп през март", обясни Белчева. Забавянето се обяснява с технически причини.

Търсят фирма за тролеите в Русе в. Стандарт

Фирма "ЕГГЕД България", съакционер в "ЕГГЕД Русе", която осъществява градския тролейбусен транспорт, възнамерява да продаде бизнеса си в крайдунавския град и в България. Това стана ясно от докладна записка на кмета Пламен Стоилов до Общинския съвет. "ЕГГЕД Русе" е акционерно дружество, в което дяловото участие на общината е 35%. Предстои местният парламент да дискутира два възможни варианта. Единият е дунавската общината да придобие 100 процента от капитала на дружеството за сумата от 1 евро и заплащане на 830 хил. лв. дълг на "ЕГГЕД Русе". Вторият вариант е да се възложи извършването на тролейбусен превоз на друг превозвач и да се създаде общинско търговско дружество и/или дружество по реда на публично-частното партньорство, което да извършва тролейбусен превоз на пътници. ;

По 500 нелегални буса на ден возят до чужбина в. Монитор

Най-малко 500 микробуса на ден извозват нашенци в чужбина – най вече към Западна Европа. Незаконните превози се извършват по всички линии, където има пътници, обясни за „Монитор“ Галя Топалова, председател на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАПБ). И уточни, че основно се пътува към Германия, Австрия, Холандия, Белгия, по-близките части на Франция, дори и дори Гърция. Според сдружението цената на билета не е решаваща, защото много често и при законните и при незаконните превозвачи е една и съща. По-скоро нелицензираните бусове се предпочитат единственото заради това, че в тях се пуши, пие, а пътниците се карат от адрес на адрес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:33 | 13.09.22 г.
fallback