fallback

Преглед на печата за 22 ноември

07:42 | 22.11.16 г.

Големите предприятия ще получат 50 млн. евро за енергийна ефективност В. Капитал Daily

Една от малкото процедури за финансиране на големи предприятия с европейски средства предстои да бъде открита скоро. Те ще получат общо 50 млн. евро (97.8 млн. лв.) като безвъзмездна помощ по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" за подобряване на енергийната си ефективност. Документите за кандидатстване бяха обявени за обществено обсъждане в края на миналата седмица, като коментари се подават до 28 ноември. Приемането на самите проектни предложения обаче най-вероятно ще започне догодина.

Нова стратегия ще развива фондовата борса В. Капитал Daily

Съветът за развитие на капиталовия пазар одобри стратегията си за повишаване на ролята на фондовия пазар в икономиката. Организацията беше учредена от КФН, Централния депозитар, пазарните участници и депутата Делян Добрев в началото на октомври. Под меморандума ѝ се подписаха асоциации на инвестиционните посредници, от банковия сектор, работодателски организации и самата БФБ. Реформите се очаква да приключат поетапно през 2018 г., като за целта ще бъде променяни нормативни актове, става ясно от съобщение на КФН.

Партиите на думи подкрепят мажоритарния вот, на дела - не В. Сега

Партиите нямат никакво намерение да гласуват за въвеждането на мажоритарна система за избор на депутати с абсолютно мнозинство в два тура въпреки обещанията да се съобразят с волята на суверена, изразена на референдума. Това показа проверка на "Сега". Инициативата на "Шоуто на Слави" получи достатъчно подкрепа от избирателите, за да бъде разгледана от парламента. Депутатите са задължени да направят това в 3-месечен срок. Омбудсманът Мая Манолова внесе вчера в Народното събрание поправки в Изборния кодекс, които детайлно уреждат въвеждането на чист мажоритарен вот.

Пренареждане в бордовете на държавните фирми В. Стандарт

Рокади в ръководството на големи държавни фирми са направени в края на миналата седмица, стана ясно вчера. Промени има във ВМЗ - Сопот и "Ел Би Булгарикум". Те са извършени от Държавната консолидационна компания, която е собственик на редица държавни дружества. От Министерството на икономиката, което се води принципал, нямат информация за случващото се.

Бунтове тръгват при подмяна на референдума В. Труд

„Ако политиците продължават да се ослушват за решенията от референдума, ще докарат хората пред парламента да си поискат правата.“ Това предупреди Тошко Йорданов, който е един от членовете на инициативния комитет за допитването. Омбудсманът Мая Манолова, придружавана от Тошко Йорданов и Иво Сиромахов от „Шоуто на Слави“, вчера внесоха в Народното събрание законопроект за промени в Изборния кодекс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:18 | 09.09.22 г.
fallback