fallback

Преглед на печата за 15 септември

07:36 | 15.09.16 г.

Алтернативните сделки с газ от Гърция вече са 100 В. Капитал Daily

За по-малко от три месеца интересът към виртуалните сделки с газ значително нарасна, но търгуваните количества все още са твърде пренебрежими и са по-скоро опит на търговците и потребителите да тестват новата възможност за алтернативни доставки. По данни на "Булгартрансгаз" става въпрос за около 100 хил. куб. метра. За сравнение, общото потребление в страната е около 150-160 млн. куб метра месечно през летния период. Самите сделки обаче значително са нараснали, като от една в началото на юли техният брой вече достига 100.

Появиха се договорки за осигуровките в 5 сектора В. Сега

Въпреки обявения бойкот на преговорите за минималните осигурителни прагове за 2017 г. от 4-те големи работодателски организации, синдикатите и браншовите организации са подписали споразумения в пет сектора. Сред тях са големи икономически дейности с много заети като туризма и търговията, както и по-малки - като производството на фуражи, производството на хартия и в Централния кооперативен съюз, съобщиха от КНСБ пред "Сега". Синдикатът не уточни за какъв ръст са договорките.

Договорите за реклама на еврофондовете надхвърлиха 5 млн. лв. В. Сега

Договорите за популяризиране на еврофондовете са надхвърлили 5 млн. лв., показват последните данни за изпълнение на комуникационните планове на програмите към края на август. Към момента по различните оперативни програми се изпълняват 30 контракта на обща стойност 5 276 937, като през август са сключени 4 нови договора за 119 540 лв.

Образованието приоритет №1 в следващите бюджети В. Стандарт

Образованието ще бъде приоритет в следващите бюджети, казва председателят на парламентарната комисия по бюджет Менда Стоянова в интервю за в. "Стандарт". Тя смята, че до края на годината няма да има излишък в хазната на държавата. "Наистина приходите са повече, отколкото бяха събрани през миналата година. Към този момент са повече и от планираните в Бюджет 2016", казва още тя.

Криза в София за жилища под наем В. Труд

Търсенето на квартири в София в средата на септември надхвърля в пъти предлагането. Поддържаните апартаменти се отдават за часове след като обявата се качи в интернет, обявиха пред „Труд“ водещи брокери на недвижими имоти. Пикът ще продължи до средата на октомври.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:54 | 12.09.22 г.
fallback