fallback

Преглед на печата за 15 август

07:35 | 15.08.16 г.

Безлихвени заеми за минерални води В. Стандарт

Безлихвен заем ще може да ползва всяка община, която стопанисва находище на минерална вода и подготви проект за развитието му. Това обяви в интервю за "Стандарт" министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Държавата чрез МОСВ ще подпомага финансово общините чрез новата пилотна програма за по-пълноценно използване на минералните води, която стартира в началото на септември, обясни Василева.

Созопол номиниран за евродестинация №1 В. Стандарт

Българският курортен град Созопол е номиниран за най-добрата туристическа европейска дестинация за 2017 година. Това стана ясно при награждаването на замъка "Влюбен във вятъра" в Равадиново от организацията European Best Destination в партньорство с туристическата мрежа EDEN. Нашият курорт вече е селектиран от професионалистите и ще участва в гласуване за наградата сред потребители от 109 дъражави.

17% от българските зрелостници заминават да учат в чужбина В. Сега

Все по-голям става процентът на зрелостниците, които заминават да учат в чужбина. Ако през 2014 г. зад граница са заминали около 15% от абитуриентите ни, то през 2015 г. делът им става 17 на сто. Предпочитаните специалности от родните кандидат-студенти пък се запазват относително постоянни - бизнес и компютърни науки, архитектура, интериорен дизайн. Това показват данни на образователното министерство за легализираните дипломи за 2015 г., както и на консултантската къща "Интеграл".

София купува храсти и фиданки за над 1.3 млн. лв. В. Сега

Амбициите на чиновниците от "Московска" 33 към озеленяването на столицата стигнаха нов връх. Столичната община ще даде за нова растителност 1 344 000 лв., сочи обществена поръчка от началото на седмицата. Сумата е предвидена за озеленяване на София от т.г. до края на 2019 г. С нея изпълнителят трябва да достави на града фиданки от декоративни иглолистни и широколистни видове, както и декоративни храсти, включително рози. В какви количества са различните растения и по какви цени ще ги купува общината обаче, не е посочено.

Софийско обединение пребори "Джи Пи груп" за спортен комплекс в Бургас В. Капитал Daily

С миниатюрна разлика от 0.13 точки в крайното класиране обединение "Бургас спорт 2016" спечели поръчка за изграждане на спортен комплекс в кв. "Славейков" в Бургас. Единственият друг кандидат беше "Джи Пи груп" със самостоятелна оферта. Спечелилият консорциум включва две софийски фирми - "Арете строй" (предишно име "Спортни настилки") и "Алфа билд инженеринг". Договорът с тях е за 13.722 млн. лв. без ДДС, или съвсем малко по-ниска от прогнозната 14 млн. лв.  

Гръцки бизнесмени масово местят фирми у нас В. Труд

Гръцки бизнесмени масово прехвърлят фирмите си у нас. През последните месеци 2500 гръцки фирми са получили регистрация в България, предаде БТВ. Борис Харизанов е адвокат и собственик на консултантско-счетоводна къща. Казва, че всеки ден получава най-малко по две запитвания от гръцки бизнесмени, които искат да прехвърлят фирмите си у нас.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:35 | 02.09.22 г.
fallback