fallback

Преглед на печата за 11 август

07:34 | 11.08.16 г.

"Булгаргаз" поиска увеличение на газа с 3.4% от септември В. Капитал Daily

Леко покачване на цената на природния газ от 3.4% прогнозира държавният газов търговец "Булгаргаз" от началото на септември. Окончателното предложение за промяна на цената ще бъде внесено за одобрение в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) точно след месец. Ако предложението на "Булгаргаз" се запази, през четвъртото тримесечие на годината цената на природния газ ще бъде 290.63 лв. за 1000 куб. метра, което е увеличение от 9.55 лв. в сравнение с цената в момента.

София бави делото срещу по-скъпия билет В. Сега Все още Столичната община не е предоставила на съда цялата административна преписка по решението от април на Столичния общински съвет, с което беше увеличен билетът за градския транспорт на 1.60 лв. През май граждани и неправителствени организации внесоха 42 жалби срещу промените в наредбата за пътуване в градския транспорт. Тогава от съда разпоредиха на общината да предостави преписката по приемането на промените в наредбата и решението на СОС. Към момента обаче все още преписката не е внесена, а без нея не може да се насрочи дело, съобщи Офнюз.

Трафикът на бежанци става все по-интензивен В. Сега

Всеки ден десетки мигранти от Азия, които успяват да минат безпроблемно българо-турската граница, биват залавяни в страната или на път за Западна Европа, показва статистиката. За едно денонощие граничните полицаи от Елхово са предотвратили 12 опита на над 220 имигранти да влязат от Турция.

Дългът нарасна с 2 млрд. В. Стандарт

Дългът на сектор "Държавно управление" нарасна с 2,11 млрд. лв. за година и в края на март е 26,47 млрд. Лв., сочат данните на Министерството на финансите. Дългът на подсектор "Централно управление" се увеличава с 2,06 млрд. лв. за година до 28,18 млрд. лв. Дългът на подсектор "Местно управление" се повишава със 79 млн. лв. и в края на март е 1,13 млрд. лв. Дългът на подсектор "Социалноосигурителни фондове" се свива с близо 4 млн. лв. и става 2 млн. лв.

200 лв. глоба за собственик на куче без чип В. Труд

Собствениците на кучета имат 8 месеца да поставят чипове под кожата на домашните си любимци иначе ще отнесат глоба от 200 лв. Мярката стана факт, след като в началото на годината парламентът прие промените в Закона за ветеринарномедицинската дейност. Тя обаче трудно би изпълнила първоначалната си функция да следи за местоположението на домашните любимци. Причината е, че не всички ветеринари работят с националната единна система, в която се вкарват данните за чипираните кучета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:35 | 09.09.22 г.
fallback