fallback

Преглед на печата за 28 януари

07:42 | 28.01.16 г.

"Пикадили" - между кредиторите и плащането В. Капитал Daily

Веригата "Пикадили" е обкръжена от кредитори, но според мениджърите й е близо до финала на договарянето и разплащането с тях. От една страна, съдия-изпълнител продава марката "Пикадили" и още няколко свързани бранда, от друга, в сряда беше първото заседание по делото за несъстоятелност на дружеството. И от двете действия обаче най-вероятно няма да последва нищо. Първо, марката "Пикадили" от миналата година не е собственост на компанията, а на нейния акционер "АП март", т.е. няма какво да се продава и процедурата вече е оспорена и скоро ще трябва да бъде прекратена.

Ограничаването на "летящите" професори среща отпор В. Сега

Новият опит на образователното министерство да се ограничат "летящите" професори отново може да се препъне в парламента, точно както стана и преди пет години. Вече се намериха двама депутати - шефката на парламентарната комисия по образование Милена Дамянова от ГЕРБ и Милен Михов от Патриотичния фронт, които искат внесената от МС ограничителна поправка в закона за висшето образование да отпадне.

Българската здравна система пак върви към дъното в Европа В. Сега

България губи 2 места в европейския индекс на здравния потребител. За 2015 г. страната ни се нарежда на 31-во място от 35 държави, докато през 2014 г. тя беше 29-а. Индексът се прави ежегодно от 2006 г. досега и измерва ефективността на здравните системи. Зад България са само Румъния, Албания, Полша и Черна гора. Индексът отчита 48 показателя, сред които са спазването на правата на пациентите, достъпът до информация, до медикаменти и до лекарска помощ, времето за чакане за лечение, резултатите от лечението, заболеваемостта от хронични болести, смъртността при новородените.

Руски чартъри през лятото В. Стандарт

Чартърни полети от Екатерининбург и Калининград до България ще има през лятото. Двете области са заявили желание и вече е подписано намерението за полети. Ще има минимум два, очакват се още 6 линии допълнително, съобщи вчера генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукянчук.

Ксанти с предложение за туристически маршрут по пътя на тютюна В. Стандарт

Областният управител на Кърджали Илия Илиев прие кмета на Ксанти Хараламбос Димархопулос и екип от гръцки експерти по европроекти. На срещата бяха обсъдени възможностите за партньорство по вече отворената Програма за трансгранично сътрудничество и реализирането на съвместни проекти, най-вече в областта на земеделието, екологията и популяризирането на културно-историческото наследство. Община Ксанти е изготвила проектно предложение за туристически маршрут по пътя на тютюна, който ще включва Кърджали и Смолян от българска страна, стана ясно в хода на разговорите.

Рекламираме облекла в Санкт Петербург В. Новинар

Наши текстилни фирми ще имат възможност да рекламират своите облекла на международно модно изложение в Санкт Петербург. Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) организира българското участие в експото FASHION INDUSTRY 2016, което ще се проведе от 10 до 13 март в Русия. За целта се предвижда национален щанд от 60 кв. м, на който родните компании да презентират облеклата си. Агенцията ще финансира частично участието на фирмите. Тя ще плати 80 процента от разходите за изграждане на изложбената площ, регистрация или медийни такси, осигуряване на маса, столове, рекламни надписи, осветление, консумативи като вода и др.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:29 | 07.09.22 г.
fallback