fallback

Жак Брюн е новият генерален директор на Хилтън София

Жак Брюн е на 41 години и е получил висшето си образование в Университета в Тулуза, Франция

10:12 | 09.08.05 г.
Автор - снимка
Създател

Жак Брюн е новият генерален директор на Хилтън София, съобщиха от хотела. Официално той ще поеме задълженията на досегашния генерален директор, Фридрих Нийман в края на месец август.

След две години и половина в Хилтън София, Фридрих Нийман поема управлението на Атене Палас Хилтън Букурещ – най-печелившият хотел на компанията в Югоизточна Европа, отворен за първи път през 1912 г. и превърнал се в една от перлите на Хилтън Интернешънал.

По време на престоя си в България досегашният генерален директор допринася за развитието и успеха на Хилтън София, като приходите и печалбите значително се подобряват, а хотелът получава признание за отличното качество на обслужване.

Жак Брюн е на 41 години и е получил висшето си образование в Университета в Тулуза, Франция. Има богат опит в оперативните хотелиерски дейности, най-вече в сектор “Храни и напитки”.

Професионалното му израстване включва заемане на следните ръководни позиции: асистент мениджър на отдел “Храни и напитки” в Хилтън Париж, мениджър “Храни и напитки” в хотел Конкорд Сент Лазар в Париж; директор операции на Хилтън Шарл де Гол. От 1999 той отговаря за оперативното управление на Нога Хилтън Кан, както и за всички дейности на хотела, свързани с филмовия фестивал и конгресния център.

Жак Брюн заявява, че очаква с нетърпение новите предизвикателства в София, а като запален скиор е особено заинтригуван от склоновете на Витоша и Рила. Той ще се настани в столицата заедно със своята съпруга и двете си деца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:07 | 12.09.22 г.
fallback