fallback

Преглед на печата за 1 октомври

07:47 | 01.10.15 г.

"Приста ойл" получи 15 млн. евро кредитна линия В. Капитал Daily

"Приста ойл холдинг" договори кредитна линия на стойност 15 млн. евро за срок от 3 години. 5 млн. евро от средствата ще бъдат предоставени от Българската банка за развитие (ББР), а останалите 10 млн. евро - от Международната инвестиционна банка (МИБ), посочи в съобщение МИБ. Според съобщението заемът ще бъде използван за финансиране на основните дейности на групата и за изпълнение на договори за износ.

Партиите ще запазят модела на управление в големите градове В. Сега

Политическата класа очевидно харесва начина, по който се управляват големите български градове, както и начина, по който те изглеждат. Това е основният извод след края на кампанията по регистрацията на кандидати за кметове и общински съветници. Голяма част от мераклиите за градоначалници са били на тези постове по няколко мандата. Срокът за регистрация изтече във вторник, като оттук нататък партиите вече нямат право да сменят лицата си за местния вот на 25 октомври. Все пак Изборният кодекс позволява на издигнатите да се отказват по своя воля до самия край на кампанията.

Шофьорска книжка след десети клас В. Стандарт

За шофьорска книжка вече ще бъде нужен не осми, а завършен десети клас. Това записаха депутатите в Закона за училищното образование.Промяната обаче ще бъде валидна едва когато влезе в сила реформата, според която гимназията се дели на два етапа - до 10 и до 12 клас. Депутатите прецениха, че след като с новия закон основно образование ще се завършва едва в седми клас, това е прекалено ниска образователна степен, за да получи човек свидетелство за правоуправление. Затова депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов предложи изискването да бъде вдигнато до десети клас. За да станеш шофьор обаче, както и сега, отново ще се иска пълнолетие.

ДАНС ще събира информация за резервации на полетите В. Новинар

Ново звено в Държавната агенция "Национална сигурност" ще събира и съхранява данните на пътуващите със самолет. Авиокомпаниите ще предоставят информация за резервациите на своите клиенти при необходимост от предотвратяване или разкриване на тежки престъпления. Това предвижда промяна в Закона за ДАНС, приета от Министерския съвет. На редовното си заседание правителството взе решение и да отпусне допълнителни средства към бюджета на агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:41 | 01.09.22 г.
fallback