fallback

Преглед на печата за 2 септември

07:46 | 02.09.15 г.

В България отварянето на имейли от Android се е повишило с 364% В. Капитал Daily

Анализ на 10 млрд. имейла, изпратени по цялата база данни на SendGrid от 200 хил. фирми, разкри понижено отваряне на електронните съобщения на iPhone и IPAD в цяла Европа. Използването на имейл на Android обаче се е повишило средно с 68% в целия ЕС, като тенденцията е положителна при 22 от 28-те страни членки. Най-значително повишение е отчетено в България - 364%, Полша - 309%, и Люксембург - 178%. Според Аарон Бийч, анализатор в SendGrid, Apple устройствата остават най-популярната платформа за бизнес комуникации, но Android наваксва ежегодно със сериозни темпове на различни видове  устройства.

Икономическият министър откри, че не добиваме петрол В. Сега

Цените на горивата в България са високи, защото страната ни е малък пазар и няма собствен добив на петрол. Това откритие направи вчера пред БНТ икономическият министър Божидар Лукарски. За пореден път той отчете, че цените падат, като причина за това били засилените проверки и трайно ниските цени на нефта. "Факт е, че в България хората най-после проявиха интерес към това какви са цените на горивата. Те са далеч от тези, които са в Дубай и Италия. Различни пазари - различни потребления. Нека да не гледаме непрекъснато зад Океана, през Океана и там, където има добив на петрол", заяви Лукарски. Противно на думите му обаче, експерти и граждани периодично подновяват дебата за високите цени на горивата у нас, особено преди облагането им с ДДС и акциз.

МОН финансира 115 училища зад граница В. Сега

115 училища, школи, културни центрове и ансамбли зад граница, в които учат близо 10 хил. ученици, ще получат от Министерството на образованието 1.44 млн. лв. за подобряване на учебната среда, качеството на обучението и за съхраняване на националната идентичност. Това показват данните на МОН за одобрените проекти по националната програма "Роден език и култура зад граница". 11 са отхвърлените проекти, тъй като не отговарят на изискванията.

Депутатите почват с дебат за бежанците В. Стандарт

Как страната ни да се справи в кризата с бежанците. Това ще е основният дебат в парламента днес. В 9 часа депутатите ще започнат новото пленарно заседание след едномесечената си ваканция. Пръв пред тях ще застане премиерът Бойко Борисов. Най-вероятно част от въпросите към министър-председателя ще бъдат свързани с бежанската криза.

Изоставиха 5 кораба във Варна В. Стандарт

Заради зачестилите фалити на корабособственици все повече стават случаите на изоставени от тях плавателни съдове. Повечето са стари и ръждясали корита, които се нуждаят от скъп ремонт и за собствениците им е по-изгодно да ги изоставят, отколкото да инвестират в тях, но други са сравнително нови и запазени, каза шефът на Морска администрация във Варна, капитан Валентин Енчев.

Рекорден брой фирми търсят партньори в Казахстан В. Новинар

Огромен брой български фирми отиват на търговски мисии в казахстанския град Алмати, за да намерят чуждестранни партньори. Те ще имат възможност да договорят сътрудничество в Казахстан от 1 до 6 септември, съобщиха от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП). Делегацията е съставена от 24 компании и е водена от зам.-директора на агенцията Никола Стоянов. Фирмите са от секторите строителство, строителни материали, производство на мебели и интериорен дизайн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:54 | 13.09.22 г.
fallback