fallback

Преглед на печата за 25 юни

07:44 | 25.06.15 г.

НАП ще има повече права, длъжниците по-малко В. Капитал Daily

Националната агенция за приходите (НАП) ще получи допълнителни правомощия, които трябва да й помогнат да събира задълженията на гражданите и фирмите към хазната по-лесно. Това става с тридесетина промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс, подготвени от Министерството на финансите и публикувани за обществено обсъждане, които са почти изцяло в полза на държавните институции. Ако парламентът ги одобри, данъчните ще могат да прекъсват срока на 10-годишната абсолютна давност за неопределено време и неопределен брой пъти. Също така на НАП вече няма да се налага да праща покани за доброволно плащане на просрочени задължения и няма да бъде длъжна да обявява длъжниците на таблото на съответната териториална дирекция.

Цацаров предложи: Не плащаш глоба, оставаш без книжка

В. Стандарт

"Разумни мерки ще спрат войната по пътищата. Уведомлението по e-mail не е вариант. В предното Народно събрание се разгоря спор за автомобилите с десен волан. Някой от вас да си мисли, че той дава безопасната видимост на нормалната видимост - не, но по пътищата има такива автомобили". Това коментира главният прокурор Сотир Цацаров днес, след като участва в комисията по транспорт, където прокуратурата, изпълнителната и законодателна власт набелязаха мерки за повишаване на пътната безопасност.

Близнашки обиди всички, протестирали срещу Пеевски В. Сега

"Делян Пеевски беше с неприятна външност, затова не го харесваха хората" - с тези думи бившият служебен премиер проф. Георги Близнашки, който от виден протестиращ се преквалифицира на съветник на ДПС по въпросите на съдебната реформа, вчера разясни защо са били протестите през 2013 г. Той беше поканен като гост на конференция за предлаганата от правосъдното министерство реформа в съдебната система. Предложенията срещнаха мощен отпор и от експерта Близнашки, и от прокуратурата.

"Фрийдъм хаус": Демокрацията в България е "нестабилна" В. Сега

Демокрацията в България е в упадък вече осем години, показва годишният доклад на неправителствената организация "Фрийдъм хаус" "Страни в преход". Изследването на бившите социалистически държави определя България като "нестабилна демокрация" и я поставя на девето място сред страните от бившия Източен блок. Преди нас са Словения, Естония, Латвия, Полша, Чехия, Литва, Словакия и Унгария. От държавите в ЕС изпреварваме единствено Хърватия и Румъния.

Боливудска звезда рекламира България в Индия В. Новинар

Боливудската звезда Шарук Кхан ще популяризира България пред многобройните си фенове. Индийският актьор е впечатлен от страната ни, където в момента снима филм. Той се съгласи да представи кадри от снимките си у нас, с които да рекламира България на туристически изложения в Индия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:31 | 11.09.22 г.
fallback