fallback

Преглед на печата за 16 юни

07:47 | 16.06.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Пенсионните портфейли и застрахователите трябва да бъдат проверени до година В. Капитал Daily

Комисията за финансов надзор (КФН) ще трябва "да организира извършване на преглед на активите на пенсионните фондове и на балансите на застрахователите, който да е готов в следващите дванадесет месеца". Това става ясно преходните и заключителните разпоредби на внесения в парламента проект за Закон за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници. В първоначалния вариант на проекта, предложен за съгласуване от финансовото министерство, такъв текст липсваше. Оценката трябва да е външна, както и при банките, но методологията ще е на местния регулатор.

Влагайте във фондове по малко, но редовно В. Стандарт

Балансираните инвестиционни фондове са най-желани от инвеститорите в момента, заедно с вложенията в облигации. Това става ясно от последните данни за март 2015 г. на Европейската асоциация за управление на фондове и активи, цитирани от Явор Ачев, мениджър на Pioneer Investments за България. При близо 70 млрд. евро нетни продажби в Европа през март, 40 млрд. са били разпределени в балансирани фондове. За последните пет години, въпреки кризата, средната доходност от балансираните фондове е 8% годишно, сочат анализите на Pioneer Investments. В Европа активите, управлявани от взаимните фондове, са 11,3 трилиона евро.

Правим мрежа за бърз нет с Румъния и Сърбия В. Новинар

България, Румъния и Сърбия ще изградят обща мрежа за бърз интернет. Това предвижда съвместен проект на ресорните министерства от трите държави. Планира се да се свържат телекомуникационните мрежи в граничните райони на страните, съобщиха от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Това ще бъде обсъдено на официална среща във Видин с представители на ведомствата от съседните държави. По време на разговорите се очаква да бъде създаден управителен и технически комитет. Двата органа трябва да разглеждат конкретните стъпки за реализация на инициативата. След разговорите участниците в срещата ще посетят обект от изграждането на оптична кабелна инфраструктура за високоскоростен интернет. Трасето е част от изпълнението на проект за широколентов достъп в отдалечени райони на страната, който се финансира от оперативна програма "Регионално развитие".

Корина Крецу: България може да вземе 7,6 млрд. евро от Брюксел В. Новинар

За следващия програмен период България би могла да се възползва от обща сума в размер на 7,6 млрд. евро. Това обяви еврокомисарят по регионалната политика Корина Крецу, която в понеделник беше на официално посещение в Русе. Крецу припомни, че за 2014-2020 г. за проекти по трансгранично сътрудничество се предвиждат 250 млн. евро.

Военният министър започна чистка в кабинета си В. Сега

Военният министър Николай Ненчев започна чистка в кабинета си. Със своя заповед от 12 юни той е освободил от длъжността началник на политическия си кабинет Илия Налбантов, съобщиха официално от Министерството на отбраната. Според ведомството промяната се налагала поради необходимостта от по-добра комуникация в политическия кабинет и координация на ежедневните дейности, свързани с работата на министерството. Налбантов беше и в кабинета на служебния министър на отбраната Велизар Шаламанов.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:47 | 14.09.22 г.
fallback