fallback

Преглед на печата за 13 май

07:44 | 13.05.15 г.

Биодесертите Roobar ще растат чрез борсата В. Капитал Daily

Три години след създаването на фирмата българските биодесерти Roobar ще потърсят инвеститори през фондовата борса, за да финансират растежа си. На капиталовия пазар ще бъдат предложени малко под 10% от акциите на компанията майка "Смарт органик", която държи 51% от дяловете в производителя "Роо брандс" и отделно продава на едро и дребно органични продукти в страната, включително десертчетата.

София увеличи двойно приходите от реклама В. Сега

През 2014 г. Столичната община е събрала 3.93 млн. лв. от наеми на реклама, което е почти два пъти повече в сравнение с последните години, в които общината упорито отказваше да печели от тази дейност. Основната причина за увеличението е, че са приключили съдебните дела, които започнаха след конкурса за наематели на рекламите, който приключи през 2012 г. Тогава кметството избра най-ниските предложени цени и загубилите фирми обжалваха. Така например за един от пакетите беше избран месечен наем от близо 26 хил. лв. при положение, че има оферта за 80 хил. лв.

Вече всяко дете ще може да се обучава вкъщи В. Сега

Обхватът на домашното образование у нас се разширява драстично. В самостоятелна форма на обучение занапред ще могат да се обучават не само деца със здравословни проблеми и с изявени дарби, но и такива, чиито родители са изявили подобно желание. Това решиха депутатите от образователната комисия в НС, след като приеха на 2-ро четене текстове от новия Закон за предучилищното и училищното образование. И в момента самостоятелната форма на обучение е разрешена от закона, но само за ученици, които поради здравословни причини не могат да посещават училище, което се удостоверява с медицински документ, както и за даровити деца.

България и Испания – газови хъбове за ЕС В. Стандарт

Географско-икономическото разположение на България и Испания ги поставя в привилегирована позиция да се превърнат в газоразпределителни хъбове за останалата част на Европа. България може да внася синьо гориво от юг и изток, а Испания – от Северна Африка, както и от Америка, благодарение на 7-те станции за втечнен газ, които има изградени на територията си. Именно темата за газопреносния потенциал на България и Испания са обсъдили на работна закуска сутринта в Министерския съвет премиерът Бойко Борисов и испанският външен министър Хосе Мануел Гарсия Маргайо и Марфил, който е на официално посещение в България.

Зеленчуците по сергиите масово са с неясен произход В. Новинар

Зеленчуците по сергиите масово са с неясен произход по документи. Това са установили проверки на инспектори от бургаската структура на агенцията по безопасност на храните, съобщи шефът й д-р Георги Митев. Той обясни пред Фокус, че фрапиращи нарушения не са открити, но има много документални неточности. ”Масово липсват документи за произход на производителите и търговците на зеленчуци. Не знам от къде идва трудността да се снабдят с такива документи. Те са длъжни да ги притежават", подчерта Митев. И допълни, че глобата за липсващи документи е от 500 до 2000 лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:38 | 05.09.22 г.
fallback