fallback

Преглед на печата за 21 март

07:52 | 21.03.15 г.

„Арсенал” договори поръчки в Абу Даби В. Стандарт

Над 100 най-различни изделия е представила казанлъшката оръжейна „Арсенал" на едно от най-големите международни изложения за военна техника в света - IDEX 2015, в столицата на Обединените арабски емирства Абу Даби. Това съобщи шефът на търговското дружество на оръжейната компания, „Арсенал 2000" , Христо Ибушев пред заводския вестник „Трибана Арсенал". Екипът на „Арсенал" се е завърнал от изложението не само с нови и приятели и възможности за нови пазари, но и с няколко реални договори за производство на оръжейни продукти, както и с опции за още няколко големи поръчки. „На практика това е най-успешното участие на фирмата в това престижно изложение, което затвърди световния имидж на марката „Арсенал"", добавя Ибушев-младши.

Прекупвачи търсят евтини агнета за София и Гърция В. Стандарт

Търговци започнаха да обикалят селата в Пиринския край в търсене на евтини агнета. Прекупвачите най-често спират във високопланинските селища, които са отдалечени от общинските центрове. Възрастните хора там не могат да закарат стоката си до животинския пазар в града и са принудени да продават на безценица. „Възползват се, че пенсионерите няма как да бият път до Благоевград и им предлагат цени от 4,00-4,50 лева за килограм живо тегло. Пълнят камионите, слагат си надценки от 2-3 лева, после продават агнетата и яретата или в столицата, където търсенето е голямо, или в Гърция", твърдят животновъди от благоевградското село Обел.

Германия задейства предпазна клауза срещу българското правосъдие В. Сега

Германски съдилища отказват да удовлетворяват български заповеди за арест заради лошите условия в затворите ни, алармира вчера Върховната касационна прокуратура. Това на практика означава, че Европейският съюз е започнал да задейства предпазната клауза, с която заплашваше България, преди да я приеме за член през 2007 г. Главният прокурор Сотир Цацаров е сезирал по казуса министъра на правосъдието Христо Иванов. "Проблемът е сериозен и може да се превърне в тенденция, ако не бъдат взети мерки за решаването му", твърди прокурор №1. От прокуратурата разказват за решения на съдилищата в Олденбург и Бремен, с които е отказано изпълнението на европейски заповеди за арест за трима българи, които е трябвало да бъдат пратени в затвора във Варна - един, за да изтърпява присъда, и двама в ареста, тъй като са още подсъдими.

МВР пак ще поставя мобилни камери в коли без обозначение В. Сега

Мобилни камери да контролират движението по пътя и без да са обозначени със съответния знак предвижда новата наредба на МВР, качена за обществено обсъждане на сайта му. Според текста служебните автомобили и мотоциклети могат да не се обозначават, когато се движат в пътния поток и не спират шофьорите на мястото на нарушението.  Новите разпоредби пак се разминават с тълкувателното решение на Върховния административен съд (ВАС), с което бе спряна работата на мобилните камери.

Снабдяваме Европа с китайска риба В. Новинар

Страната ни да снабдява Европа с китайска риба от хладилен склад в Бургас. Това е един от проектите, който ще обсъждат от Българо-китайската асоциация за търговия и инвестиции в азиатската страна. Идеята е да се привлекат азиатски производители на риба, които да съхраняват стоката си за продажба в Европа в Бургас или Варна, обясни за „Новинар” Милан Коев от асоциацията. Той уточни, че в момента китайски производители складират рибата, която пласират на Стария континент, в страни от Западна Европа.

Ускоряват строителството на пътя от Тирана за София В. Новинар

България и Албания ще ускорят строителството на пътя Бриндизи – Дурас – Тирана – Скопие – София – Бургас, който е част от коридор 8. Това се договориха транспортните министри на двете държави Ивайло Московски и Едмонд Хаджинасто в Тирана. Московски заяви, че осъществяването на този проект ще осигури една от най-преките връзки от Южна Европа и Средиземноморието през Балканите към Кавказ, региона на Средна Азия и Далечния изток.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:58 | 08.09.22 г.
fallback