fallback

Преглед на печата за 13 март

07:57 | 13.03.15 г.

Закон може да размести властта в телеком регулатора

в. Сapital daily

След почти година отлагане властта на телекомуникационният регулатор върху операторите е на път да бъде разширена. Паралелно с това обаче най-вероятно ще бъдат направени и съпътстващи промени, които на практика прехвърлят най-важните решения в прерогативите на цялото ръководство на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС), намалявайки влиянието на председателя й. Всичко това ще стане с промени в Закона за електронните съобщения (ЗЕС).

Проектът за изменението му беше внесен от Министерския съвет в парламента и приет на първо четене от депутатите в ресорната комисия по транспорт и съобщения. На заседанието им за второ четене на проекта в сряда обаче стана ясно, че той едва ли ще бъде окончателно гласуван в първоначалния си вид - депутатите от управляващото мнозинство остро дадоха да се разбере, че не одобряват идеята въпросните права да са предимно в полето на председателя на КРС.

"ЛУКойл България" пак иска отсрочка за измервателните уреди

в. Сега

"ЛУКойл България" АД настоя за поне 6-7 месеца отсрочка, за да монтира прословутите нивомери по тръбопровода от Бургас до София. Искането стана повод за отлагане на гласуването на второ четене на предложените от Реформаторския блок промени в Закона за акцизите и данъчните складове. Над два часа вчера депутатите от комисията по бюджет и финанси спориха по един-единствен текст от проекта, като се стигна и до чертане на тръби.

Държавата затяга контрола при плащанията на НЕК за зелен ток

в. Сега

Енергийното министерство ще предложи мерки за по-стриктен контрол при плащанията на Националната електрическа компания (НЕК) към производителите на зелен ток. Това стана ясно на вчерашното заседание на ресорната комисия в Народното събрание. Поводът за изказаното намерение беше настояване на депутата от БСП Таско Ерменков, според когото НЕК играела ролята на банкомат. "Дават й се фактури, а компанията плаща", разясни той.

София е шампион по евтини хотели

в. Новинар

София е шампион по евтини хотели в Европа. Тризвездните комплекси в столицата ни бият по цени всички държави на континента, като средната цена за настаняване е 60 евро на вечер за двама, показват анализи на BgVakancia.com. За сравнение тази сума е 95 евро в Будапеща, 130 евро в Барселона и 150 евро в Амстердам. В Париж и Рим пък една нощувка в двойна стая излиза повече от 160 евро. Средната цена за Европа е около 110 евро, а за света около 135 евро. От разглежданите 70 популярни туристически града най-скъпо е в Ню Йорк, а най-евтино в Киев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:04 | 29.08.22 г.
fallback