fallback

Преглед на печата за 19 ноември

07:48 | 19.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Нова идея - национализация на частните пенсионни фондове В. Капитал Daily

Частична национализация и намерение за пренасочване на част от вноските от частните пенсионни фондове към държавната система. Такива идеи се обсъждат между представители на Министерството на финансите и Комисията за финансов надзор, съобщиха за "Капитал Daily" три независими източника. Според тях финансовият министър Владислав Горанов и председателят на КФН Стоян Мавродиев са обсъждали идеята в понеделник вечерта, а според информация от един представител на сектора на срещата е присъствала и председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова.

Онлайн платформа може да намали с 30% разходите за доставки В. Капитал Daily

Новата онлайн платформа за корпоративни търгове Auxionize ще постави силата в ръцете на купувачите, а не на продавачите. Или поне такава е амбицията на създателите на системата - Ивайло Пенчев, собственик на българския производител на катерачни стени "Уолтопия", и Петър Митев, съосновател на софтуерната компания Chaos Group. Те представиха новата услуга, която може да бъде използвана както от малкия и средния бизнес, така и от големи компании. Очакванията са чрез платформата фирмите, които поръчват материали и други услуги на външни доставчици, да оптимизират разходите си с до 30% и да постигнат повече прозрачност в отношенията с партньорите си.

Един депутат на Бареков е струвал 131 000 лв., а на ПФ - 26 000 лв. В. Сега

Най-скъпо на партиите си са излезли депутатите от "България без цензура", а най-тънко са минали от Патриотичния фронт. Това сочат данните на Сметната палата, която публикува отчетите за набраните и изразходваните средства в предизборната кампания за 43-тото Народно събрание. Кампанията на коалицията, сформирана около Николай Бареков, е струвала 1.8 млн. лв., което означава, че един народен представител излиза 131 500 лв. ПФ е отчел разходи за близо половин милион - по 26 хил. лв. за всеки от 14-те й депутати.

ОЛАФ иска реформи за борбата с корупцията В. Стандарт

Генералният директор на Европейската служба за борба с измамите Джовани Кеслер се срещна последователно вчера с главния прокурор Сотир Цацаров и с вътрешния министър Веселин Вучков. Шефът на ОЛАФ заяви, че България се нуждае от реформи във ведомствата за борбата с измамите и корупцията. Кеслер бе категоричен, че той и структурата, която управлява, ще продължат  да ни сътрудничат в тази посока. По-доброто взаимодействие между прокуратурата и ОЛАФ по текущи случаи също е било сред темите на обсъждане

Евтино месо залива щандовете по празниците В. Новинар

Цената на свинското месо пада вече няколко месеца след въвеждането на руското хранително ембарго и магазините у нас са залети с евтини мръвки, показа проверка. Обезкостен бут може да се намери по 6,50 лева за кило, на подобна цена вървят дори вратни пържоли, които се предлагат на промоция. „В момента цените на свинското имат нисходящ тренд и това се дължи на ембаргото”, уточни д-р Добрин Папазов, председател на Асоциацията на свиневъдите в България.30 на сто от месото, произвеждано в Западна Европа беше предназначено за Русия, а сега се търси пазар на тази стока по другите държави на стария континент

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:59 | 12.09.22 г.
fallback