fallback

Преглед на печата за 23 август

08:47 | 23.08.14 г.

И земеделският министър отмени търгове за 12.6 милиона лева В. Сега

Само ден след като здравният министър Мирослав Ненков спря търгове за почти 30 млн. лв., и земеделският министър Васил Грудев обяви, че е отменил повече от 10 обществени поръчки за над 12.6 млн. лв. Те са били пуснати от предшественика му Димитър Греков в последните дни на управлението му. Причината за отмяната е, че били със завишена финансова оценка и ще излязат прекалено скъпо на бюджета.

БСП и ГЕРБ влязоха в коалиция за шефа на военното разузнаване В. Сега

БСП и ГЕРБ създадоха тематична коалиция за защита на директора на военното разузнаване Веселин Иванов. След като столичен вестник публикува тревожен материал, че министърът на отбраната Велизар Шаламанов подготвя смяната на Иванов, двете партии реагираха остро срещу рокадата, въпреки че все още не е факт. Вчера министърът на отбраната Велизар Шаламанов нито потвърди, нито отрече информацията за смяната на Иванов.

Питат телекомите ще свалят ли цените В. Стандарт

Комисията за регулиране на съобщенията ще изпрати писма до мобилните оператори, в които ще ги попита как гледат на идеята за сваляне на цените за роуминг между страните от Балканския полуостров. Писмото вече е подготвено и ще бъде изпратено до "Мтел", "Глобул" и "Виваком", веднага щом бъде подписано от шефа на КРС Веселин Божков, съобщават източници на "Стандарт". Страната ни, както и Хърватия, не може да се включи на своя глава в инициативата на Черна гора за сваляне на роуминга от 1 януари 2015 г. За да стане това, трябва да има разрешението на Европейската комисия, а Общността има строги правила за това какъв е размерът на роуминга, коментират от телекомите.

Нови шефове в БДЖ и “Български пощи” В. Стандарт

Станислав Дочев е новият главен изпълнителен директор на "Български пощи". Той беше назначен със заповед на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова на мястото на досегашния Валентин Петков. Дочев има дългогодишен опит в сферата на логистиката, а от 2010 г. е бил заместник изпълнителен директор на дружеството и шеф на Специализирано поделение EMS/BULPOST, което отговаря за куриерските услуги. Станислав Дочев е завършил испанска филология в СУ "Св. Климент Охридски" и е магистър по външна търговия и право от Института за следдипломна квалификация към УНСС.  С друга заповед министър Николина Ангелкова назначи в Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" Николай Найденов, който заема мястото на досегашния председател на борда на жп превозвача Анелия Крушкова. Найденов е работил последователно в министерствата на правосъдието и на вътрешните работи, както и в "Информационно обслужване" АД. В периода 2013-2014 г. е бил зам.-председател на борда на директорите на "Холдинг БДЖ". Найденов е завършил право в Академията на МВР и има две магистратури - "Финансов и банков мениджмънт" от УНСС и "Управление и развитие на човешките ресурси" от Нов български университет.

Менте ремонтите на коли ще лъснат през зимата В. Новинар

Ремонтите менте на автомобилите след голямата градушка, която връхлетя столицата на 8 юли, извършени от калпави майстори, ще лъснат през зимата. Именно тогава прозорците, които не са добре поставени, ще започнат да пропускат вода и ще стане ясно качеството на поставянето им, заяви пред "Новинар" собственик на столичен автосервиз. По думите му броят на засегнатите от невижданата ледена бомбардировка са около 50 000. Ледените късове изпочупиха стъклата и надупчиха ламарините на автомобилите, заради което пред застрахователните дружества и сервизите се извиха дълги опашки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:06 | 07.09.22 г.
fallback