fallback

Тръгна търгът за проектиране на три участъка от магистрала Хемус

Подготовката на идейните проекти се очаква да струва 1,2 млн. лева без ДДС

18:13 | 03.04.14 г.

Националната компания „Стратегическа инфраструктура“ търси изпълнител за изготвянето на идейните проекти за доизграждането на три участъка от магистрала „Хемус“.

Очаква се подготовката на проектите да струва 1,2 млн. лева без ДДС, става ясно от обявлението на обществената поръчка, което е публикувано на сайта на компанията и в Агенцията за обществени поръчки.

Оставащата за доизграждане част от магистралата е разделена условно на 8 участъка, припомнят от компанията. Предмет на обществената поръчка е изготвянето на идейни проекти за участък 3 с дължина от около 28 км – от разклона за Плевен и Ловеч до Александрово, участък 4 с дължина от около 24 км – от Александрово до Павликени, и участък 5 с дължина от около 33 км от Павликени до Велико Търново.

Очаква се участъците да бъдат възлагани за строителство с отделни договори, поради което проектантът следва да изготви независими пакети от проектни документи за всеки от участъците, посочва се в обявлението.

Кандидатите могат да получат документацията до 14 април, а срокът за подаването на офертите е до 24 април. Отварянето на офертите ще се състои на 25 април.

Магистрала „Хемус“ е включена като приоритетен проект в оперативната програма „Транспорт“ за периода 2014-2020 г. По-голямата част от средствата за изграждане на пътища обаче ще се изхарчат за доизграждането на магистрала „Струма“ - най-тежкият ѝ участък (от Благоевград до Сандански) се очаква да струва поне 1,7 млрд. лева. Още не е ясно как ще се финансира доизграждането на „Хемус“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:10 | 12.09.22 г.
fallback