fallback

Преглед на печата за 25 март

07:53 | 25.03.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Управляващите подготвят почвата за покупката на "Химко" от държавата В. Капитал Daily

Броени дни след неуспешния първи търг за активите на "Химко" (в несъстоятелност) управляващите започнаха да подготвят обществото за предстоящото участие на държавата чрез някое от енергийните й дружества в следващата процедура за химическия завод. Още в петък депутатът и заместник-председател на управляващата БСП Янаки Стоилов съобщи във Враца, че партията му подкрепя участието на държавата във втория търг чрез специално създадената "Енергийна инвестиционна компания" към "Български енергиен холдинг" (БЕХ).

Правят дружества за износ на ток В. Стандарт

В рамките на оздравителната програма на НЕК предстои да регистрираме съвместни дружества в чужбина - Сърбия и Румъния, за да подобрим условията за износ на ток. Това съобщи шефът на БЕХ Иван Йончев, който участва в честването на 50-годишнината на източномаришки рудник "Трояново 3". Това ще бъдат съвместни чуждестранни дружества по подобие на това, което имаме регистрирано в Гърция. Той съобщи още, че по предварителни данни за финансовата 2013 г. само две дружества в системата на БЕХ ще приключат със загуби. Едното е НЕК, преживяло тежка финансова година по обясними причини, а другото - Енергийният системен оператор, заради разделяне на дейността пренос с НЕК.

Банков шеф: Забранете рекламите за бързи кредити В. Стандарт

Рекламите за бързи и потребителски кредити трябва да се забранят. Радикалната идея е на Петър Славов, председател на Надзорния съвет на ПроКредит Банк. "Няма голяма разлика между реклама за цигари и за бързи кредити. Всяка реклама, която мотивира неоправдано потребление, е вредна", посочи банковият шеф пред "Стандарт". Според него банките са длъжници на обществото. Абсурд е да се примамват клиенти с ниски лихви, които впоследствие скачат, да се правят трикове със скрити условия, описани с дребен шрифт в договорите.

НАП ще търси погрешно удържани данъци вместо потърпевшите В. Сега

Данъчните, а не гражданите ще се разправят с работодателите, които са удържали неправомерно авансов данък за последното тримесечие на 2013 г. Във формуляра за годишната данъчна декларация за дохода на физическите лица има специална графа, в която получателите на дохода могат да отбележат данните на фирмата, удържала данъка. След това от НАП имат ангажимент да проверяват къде са парите, вместо да се налага получилите дохода да ги внасят пак и после да си ги търсят от платците.

"Витошка" става сцена на спектакли и изкуствен плаж В. Сега

Плажна седмица със зона с пясък, сладолед и коктейли, конкурс за палачинки и спектакли ще изпълнят тази година част от столичния бул. "Витоша". Различните събития са предложени от Съюза на артистите в проекта "Арт Витошка", който тази седмица ще бъде гласуван от Столичния общински съвет. Събитията ще се провеждат в ремонтираната част от бул. "Патриарх Евтимий" до ул. "Солунска". Артистите предлагат три пъти седмично "Витошка" да става сцена за театър и музика на живо. Наред с това трябва да има дегустации, промотиране на продукти, специализирани дни като парад на цветята, седмица на печата и др. Основното финансиране на всички събития се чака от спонсори и от програма "Култура" на общината.

Африканци търсят къщи у нас В. Новинар

Африканци търсят да купят имоти в страната ни, съобщиха брокери. Според експертите бизнесмени от втория по големина континент в света купуват жилища в България, тъй като са се преместили да работят тук. Италиански мениджъри също инвестират в наши луксозни апартаменти. Интерес към български имоти имат и испанци. В повечето случаи става дума за туристи, дошли на гости на свои приятели от България, и впечатлени от планинските ни курорти, са готови да инвестират във вила или студио.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:57 | 13.09.22 г.
fallback