fallback

Преглед на печата за 14 февруари

07:43 | 14.02.14 г.

Отстъпката при данъка за колите ще бъде предшествана от разходи В. Капитал Daily

Ползването на данъчна отстъпка за екоавтомобили най-вероятно ще доведе до допълнителни разходи за собствениците им. За да могат да се възползват от намалението на данъка, те трябва да представят документ, който да доказва на кой евростандарт отговаря двигателят на автомобила им. Ако в големия талон на колата това не е отбелязано, ще трябва да се представя документ от производителя на автомобила или негов представител, който може да установява различните стандарти. Указанието е на транспортното министерство до Националното сдружение на общините и е по повод влезлите в сила промени на Закона за местните данъци и такси.

Премиерът иска ревизия на оградата с Турция В. Стандарт

Премиерът Пламен Орешарски е възложил пълна финансова ревизия на финансовия разчет за строителството на оградата по част от границата с Турция. "След това ще ми се докладва и ще видя дали има хора за уволнение или наказание. Притеснява ме малко оскъпяването - че предварителната сметка е била твърде обща", обясни Орешарски в четвъртък. Преди ден правителството отпусна 20 млн. лева за мерки по овладяването на миграционния натиск, като част от средствата са именно за оградата. Според първоначалните планове на военното министерство съоръжението трябваше да е готово през февруари. Планира се оградата да бъде разположена в участък от 30 км. Преди месец стана ясно, че строителството на телената ограда ще ни струва 9,6 млн. лева при първоначални планове за шест милиона.

Всеки втори иска казарма В. Стандарт

59% от българите искат казармата да се върне. 27% пък са твърдо против задължителната военна служба. Това показва национално представително изследване на Exacta Research Group. Мъжете са по-големи фенове на казармата, сочат данните. 62% от тях са "за" възстановяване на казармата, а 28% - против. Интересно е, че хората над 40 г. по-категорично подкрепят връщането на задължителната военна служба. И обратното - колкото по-млади са анкетираните, толкова по-големи противници са на казармата. Срещу връщането й по-често се обявяват и десните избиратели, показват данните на "Екзакта".

Главният прокурор не смята да разследва самопризнанията на Пеевски и Цветанов В. Сега

Продължаващата война между бившия вътрешен министър Цветан Цветанов и депутата от ДПС Делян Пеевски ще има единствено политически последици и няма да повлече разследване, стана ясно вчера. ГЕРБ и ДПС дадоха сигнали, че се разграничават от скандала, а главният прокурор Сотир Цацаров заяви в прав текст, че няма да се занимава с отношенията между "лицата Пеевски и Цветанов". Решението на Цацаров е странно, тъй като от размяната на реплики между воюващите страни излизат доста престъпления, които би трябвало да се разследват - търговия с влияние, медиен шантаж и "чадър", незаконно кадруване в съдебната власт, възпрепятстване на разследване на съдия и др.

Съдът унижи прокуратурата по делото за бюлетините В. Сега

Прокуратурата няма избор, освен да поправи обвинителния акт за бюлетините в Костинброд. Това следва от определение на Софийския апелативен съд, с което се потвърждава решението на градския съд отпреди месец делото "Костинброд" да бъде върнато на поправителен на държавното обвинение. Апелативните съдии нареждат да бъде написан нов обвинителен акт, като се вземат предвид указанията им. Така излиза, че с протеста си срещу първото разпореждане за връщане на делото прокуратурата само го забави с един месец.

Работници от „Пиринска мура” блокираха пътя за Банско В. Новинар

Около 200 работници от мебелното предприятие „Пиринска мура” блокираха пътя към курортния град Банско в четвъртък преди обед. Хората стачкуват заради неизплатени възнаграждения от септември. Целият персонал от 250 души е пуснат в едномесечен платен отпуск. Те обаче се опасяват, че през това време ръководството на предприятието ще изнесе и разпродаде машините. Това е втората блокада, която работниците организират. В сряда те затвориха пътя за Банско за един час.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:58 | 10.09.22 г.
fallback