fallback

Преглед на печата за 27 декември

08:11 | 27.12.13 г.

Питат лихвари за парите им В. Стандарт

Финансовите къщи за бързи кредити ще трябва да доказват произхода на парите си. Това е една от мерките, които се обсъждат при подготовката на по-строги правила, обяви пред "Стандарт" соцдепутатът Кирил Добрев. Според него в момента няма разлика между фирмите за бързи кредити и ромските лихвари. "Регистрират се с 250 000 лева капитал, а раздават заеми за милиони. Обявяват ги като заемни средства и никой не пита повече. Затова има съмнения, че през този бизнес се перат пари. И че това са "новите мутри", обясни Добрев. Той уточни, че целта на промените е изсветляване на сектора.

По-добра реколта през 2014 година В. Стандарт

Реколтата от основните зърнени култури и от слънчогледа през 2014 г. ще бъде дори още по-добра от настоящата година, ако няма сериозни природни катаклизми (като например сушата от 2012 г.). В резултат цените на основните  селскостопански стоки през 2014 г. ще бъдат на нива около тези от 2013 г., коментира експертът от Института за пазарна икономика Николай Вълканов. Очаква се площите с пшеница през 2014 г. да бъдат 222,9 млн. ха - с 3,1 млн. ха повече от тази година. Цената на пшеницата обаче ще зависи от световния добив.

Депутатите обиколили Земята 19 пъти В. Стандарт

За половин година депутати са обиколили Земята повече от 19 пъти. От началото на мандата на 42-то народно събрание до края на ноември те са пропътували със служебните си автомобили 806 708 км. След края на заседанието всеки петък депутатите тръгват към избирателните си райони. С най-много пропътувани километри е шефът на Комисията по вероизповеданията Пламен Славов от БСП - с близо 25 000 км. Той е депутат от Пловдив-окръг. Втори е червеният Пламен Желязков от Добрич с над 22 500 км. Депутатът от ДПС Хасан Хаджикасан от Велико Търново е изминал над 21 000 км, а атакистът от Монтана Адриан Асенов - над 20 700 км.

Румъния ще ремонтира наши пътища В. Новинар

Румъния може да инвестира в пътищата в Русенско. Русе може да се възползва от сериозния интерес на Румъния да усвоява пари по Дунавската стратегия, които да се инвестират и в благоустрояване на инфраструктура в еврорегиона Русе - Гюргево. Това съобщи областният управител Венцислав Калчев. Европроектите отвъд Дунав позволяват да се обхванат до 60 км от прилежащите територии, на колкото е "малката Виена" от румънската столица. Съседите са склонни да ни помогнат за инфраструктурата, защото все повече техни туристи посещават страната ни.

София е най-предпочитана за шопинг В. Новинар

София е най-предпочитаният за шопинг град - както от чужденците, така и от гостите на столицата. Това сочат данните от анкета, направена от Booking.com. Екипът на сайта е запитал пътуващи от цял свят какво мислят за столицата ни и кои забележителности и традиции ги привличат като туристи. Според мнозина София е най-добрата дестинация за "градска екскурзия". На трето място туристите нареждат културните забележителности, на четвърто - нощният живот, а петото място е резервирано за бизнесмените, които харесват София като добро място за работна среща.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:23 | 10.09.22 г.
fallback