fallback

Включват НДК и "Рибни ресурси" в забранителния списък за приватизация

Дружествата играят значителна роля в страната, мотивира се кабинетът

13:57 | 01.06.11 г.
Автор - снимка
Създател

Две нови търговски дружества да бъдат включени в забранителния списък за приватизация, предлага кабинетът. Това са „Национален дворец на културата – Конгресен център София” ЕАД (НДК) и „Рибни ресурси” ЕООД – Созопол. Промяната ще стане с допълнение към Закона за приватизация и следприватизационен контрол, която трябва да бъде одобрена и от парламента, съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Списъкът включва търговски дружества с повече от 50 на сто държавно участие в капитала или обособени части от тях.

Мотивите на правителството са, че дружествата са от изключително обществено значение. Предложението за НДК е с оглед запазването му като културен център с национално значение.

В средата на май пак с решение на кабинета НДК стана държавно търговско дружество, временно под шапката на Министерството на финансите. Сменено бе и ръководството на двореца.

„Рибни ресурси” ЕООД е дружество, чиято дейност е от стратегическо значение за предоставянето на пристанищни услуги, е записано в мотивите на кабинета да бъде забранено за приватизация. Принципал на дружеството е Министерството на земеделието и храните, като чрез дружеството се осъществява държавната политика в сектор „Рибарство”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:57 | 11.09.22 г.
fallback