fallback

Закон задължава копачите на биткойни в Ню Йорк да ползват нисковъглеродна енергия

Ню Йорк има амбицията да намали въглеродните емисии с 85% до 2050 година

16:01 | 07.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Копачите на криптовалути в щата Ню Йорк няма да могат да ползват електроенергия от изкопаеми горива, предвижда законопроект, който обаче все още не e подкрепен от губернатора на щата. Добиването на биткойни и други електронни валути изисква големи количества енергия, припомня Ройтерс.

Законопроектът беше окончателно одобрен от двете камари на щатския парламент в края на миналата седмица. Губернаторът Кати Хочул обаче все още не е решила дали да подпише текстовете. Според изявленията тя иска да се увери, че ще бъде запазен балансът между опазването на околната среда и на работните места в зони, в които няма голяма икономическа активност.

Щатът Ню Йорк си постави задача за намаляване на въглеродните емисии с 85% до 2050 година. Текстовете, които ще задължат копачите на криптовалути да използват само енергия с нисък въглероден отпечатък, са в изпълнение на тази цел.

В мотивите на законопроекта е записано, че добивът на криптовалути в щата е във възход и това увеличава съществено потреблението на електроенергия.

Ако влезе в сила, това ще бъде първият подобен закон в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:20 | 13.09.22 г.
fallback