fallback

Криптовселената се разширява с три нови борсови продукта

DeFi пуска три фонда, проследяващи цифровите валути кардано, полкадот и солана

17:39 | 04.04.22 г.

Вселената от борсови продукти, базирани на криптовалути, които се търгуват на европейските борси, е напът да стане малко по-голяма, предаде Bloomberg.

Швейцарската компания за управление на активи Valor Inc., собственост на DeFi Technologies Inc., заяви, че пуска три такива продукта, проследяващи цифровите валути кардано, полкадот и солана. Те трябва да започнат да се търгуват на борсите на Euronext в Париж и Амстердам от 6 април.

Стартирането на тези фондове ожесточава битката за завоюване на интереса на инвеститорите към продукти, които проследяват криптовалути. Десетки такива фондове вече се търгуват на европейските борси.

Инвестициите в борсово търгувани криптопродукти в Европа възлизат на около 7,3 млрд. долара, изчислява главният директор по приходите на CoinShares International Ltd Франк Спитери, който очаква тази стойност да се увеличи над два пъти до 2025 г.

Valor вече има няколко криптопродукта, които се търгуват на европейски борси, включително такива с фокус върху биткойна и етера. Таксата за управление на новите фондове ще е 1,9%.

"Ще навлязат още големи институции и очакваме още по-голяма конкуренция по отношение на цените", коментира главният изпълнителен директор на DeFi Ръсел Стар. "Това, което ще разграничи печелившите от губещите, е опитът в продуктовите иновации и хиперфокус върху предоставянето на добавена стойност за инвеститорите."

В Европа XBT Provider и 21Shares са най-големите играчи на пазара по отношение на активи в борсово търгувани криптопродукти, като WisdomTree също има голямо присъствие. Fidelity листна първия си борсово търгуван биткойн продукт на Deutsche Börse и SIX Swiss Exchange тази година с общо съотношение на разходите от 0,75%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:25 | 10.09.22 г.
fallback