IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на биткойна премина рекордните 60 хил. долара

Скокът е свързан с оптимизма, че най-големият дигитален токен ще стане широко приет

14:51 | 13.03.21 г. 30
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Angel Garcia/Bloomberg</em></p>

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Цената на биткойна набира инерция отново, завръщайки се към рекордните си върхове на фона на оптимизма, че най-големият дигитален токен ще постигне по-широко приемане, съобщава Bloomberg.

Криптовалутата печели от оптимизма на финансовите пазари, след като американският президент Джо Байдън успя да узакони пакета от стимули за 1,9 трилиона долара.

“Устойчивостта на биткойна се доказва като легендарна”, заяви Антони Тренчев, управляващ партньор и съосновател на Nexo в Лондон. “Всяка корекция е възможност за рестартиране на движенията нагоре”, отбелязва той.

Цената на биткойн се повишава с около 1000% от миналата година на фона на сигналите за нарастващ институционален интерес, заедно с подкрепата от спекулативното търсене, пише Bloomberg TV Bulgaria

Поддръжниците на валутата посочват, че тя е удачен избор за съхранение на стойност и я сравняват със златото, което е избор при хеджиране срещу инфлацията или отслабване на долара. Междувременно скептици отбелязват, че ралито създава огромен балон, подкрепен от стимулите, който ще се спука, подобно на ситуацията от 2017-2018 г.

Участници в индустрията и някои стратези посочват по-широкото възприемане на валутата като част от причините, поради които настоящият бичи цикъл е различен.

Примерите включват инвестицията на американския производител на електромобили Tesla в биткойн за 1,5 милиарда долара и подкрепата на главния изпълнителен директор на компанията Илон Мъск към токените в социалните медии.

Милиардерът инвеститор Майк Новограц, който управлява Galaxy Digital Holdings, смята, че биткойнът може да достигне цена от 100 хил. долара до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

10
rate up comment 5 rate down comment 3
cherney
преди 3 години
Защо мислиш, че не мога да си прибера пари при цена от 200к? Напротив, няма проблем да обърнеш в кеш при каквато и да е цена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 7 rate down comment 7
kane
преди 3 години
За банките ще става все по тегаво. Краят им започва да се вижда. Това много ме радва. Добре че напуснах индустрията преди много години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 7 rate down comment 3
ing5rov
преди 3 години
и какво ако биткойнът е 200 хилки , а ти не можеш / щото си дребна риба / да си прибереш парите , когато решиш ... това "скоро" имах предвид.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 9 rate down comment 1
cherney
преди 3 години
Това "скоро" кога да го очакваме? Защото тия приказки ги слушаме доста години. Вероятно пак ще чуем как биткойн е мъртъв, след като от $200.000 направи корекция до $50.000!? Само, че нали сам разбираш колко му пука на някой за това, след като е купил на цена от $950?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 6 rate down comment 3
evlogi
преди 3 години
Трейдването е по-рисково, но дългосрочното задържане и допълване при корекциите (buy and hold and buy on dips) се оказа просто брилянтно.разбира се за подобен тип стратегия е нужно да разполага човек със свободни пари, които да не му трябват.Също така полезно е и да има малко по-висок толеранс към риска и малко по-здрави нерви, както и убеденост в решението да се вложи в този актив.Но все пак отсега нататък няма как да се повтори досегашният темп на поскъпването в дългосрочен период, все пак ако през март 2017 например общата стойност на биткойн в обръщение беше 25 млрд$, сега вече сумата е над 1 трлн, така че е ясно че нещата ще са по- спокойни.Все пак има все още големи възможности за ръст, като се има предвид, че въпросният 1 трлн $, макар и солидна сума, е по-малко от пазарната капитализация на Гугъл , Амазон и Майкрософт, и наполовина от пазарната капиталзация на Епъл, и едва 11% от стойността на наличното в частни ръце и в резервите на централните бани злато.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 7 rate down comment 1
evlogi
преди 3 години
Минал съм поне през 4-5 сериозни срива, и десетина по-малко сериозни, и както пише и в статията, се убедих , че всяка корекция е възможност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 3
Solar Power
преди 3 години
Ами познавам хора които го чакат този балон да се спука от 10 години вече,че да се награбят с биткойни , но уви останаха с чакането. Познавам и други които трейдваха и станаха милионери :) Така,че моят съвет е да си държиш поне 5% крипто в портфолиото и 5% злато.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 4
ing5rov
преди 3 години
кеширай навреме инак скоро мое да пиеш една студена вода ...: )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 2
evlogi
преди 3 години
Биткойн-а е ба си пича.Все повече ме кефи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още