IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на биткойна премина рекордните 60 хил. долара

Скокът е свързан с оптимизма, че най-големият дигитален токен ще стане широко приет

14:51 | 13.03.21 г. 30
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Angel Garcia/Bloomberg</em></p>

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Цената на биткойна набира инерция отново, завръщайки се към рекордните си върхове на фона на оптимизма, че най-големият дигитален токен ще постигне по-широко приемане, съобщава Bloomberg.

Криптовалутата печели от оптимизма на финансовите пазари, след като американският президент Джо Байдън успя да узакони пакета от стимули за 1,9 трилиона долара.

“Устойчивостта на биткойна се доказва като легендарна”, заяви Антони Тренчев, управляващ партньор и съосновател на Nexo в Лондон. “Всяка корекция е възможност за рестартиране на движенията нагоре”, отбелязва той.

Цената на биткойн се повишава с около 1000% от миналата година на фона на сигналите за нарастващ институционален интерес, заедно с подкрепата от спекулативното търсене, пише Bloomberg TV Bulgaria

Поддръжниците на валутата посочват, че тя е удачен избор за съхранение на стойност и я сравняват със златото, което е избор при хеджиране срещу инфлацията или отслабване на долара. Междувременно скептици отбелязват, че ралито създава огромен балон, подкрепен от стимулите, който ще се спука, подобно на ситуацията от 2017-2018 г.

Участници в индустрията и някои стратези посочват по-широкото възприемане на валутата като част от причините, поради които настоящият бичи цикъл е различен.

Примерите включват инвестицията на американския производител на електромобили Tesla в биткойн за 1,5 милиарда долара и подкрепата на главния изпълнителен директор на компанията Илон Мъск към токените в социалните медии.

Милиардерът инвеститор Майк Новограц, който управлява Galaxy Digital Holdings, смята, че биткойнът може да достигне цена от 100 хил. долара до края на годината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

30
rate up comment 0 rate down comment 1
mitik75
преди 3 години
Kaк да печелим от дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: ***.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
29
rate up comment 5 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Човек, разбираш ли, че зад хартиените пари стои индустрията, услугите, производствата, икономиките, а зад биткойн няма нищо??Доста съм чел и се интересувам по темата.Да не говорим, че и самият биткойн не е никаква технология, технологията е блокчейн. Пак за това ограничение говориш, не знам как да ти обясня, че ограничено не е синоним на ценно.Биткойн няма да бъде приет от никоя държава, от никоя централна банка, от икономиката, че и от масовия потребител, защото е нищо повече от спекула. Голям красив балон с горещ въздух.Да не говорим пък и че работа не върши за масовия потребител с тоя жалък брой транзакции, на които е способен.Погледни малко по-фундаментално, това едно нищо. Айде, почти нищо, че става за преводи на мръсни пари и това е.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
28
rate up comment 1 rate down comment 4
evlogi
преди 3 години
Тцъ, никакво намерение нямам да те плюя,по-скоро бих ти препоръчал малко по-задълбочено да се запознаеш от сериозни източници с начина на фукционирането на системата и тогава вероятно ще разбереш, че това нещо няма общо с пирамида и е всъщност много близко до златото, с изключение на това,че злато в земната *** има все още в огромни количества, докато 90% от биткойните вече са добити, и нови на пазара излизат все по-трудно и по-бавно.Ясно ми е, че на пръв поглед биткойн изглежда странно, но това е само ако се мисли в традиционни категории.По същият начин са мислили преди време и когато са се появили първите книжни пари, както и когато отпада златният стандарт.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
27
rate up comment 4 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 3 години
И преди да ме наплюете, че е като лисицата и гроздето, искам да ви пожелая да уцелите правилния момент да пуснете клона и да пиете по едно доволно 18 годишно виски.Уважавам всички, които съумяват да изкарват пари от честен бизнес и инвестиция.А сметкката ще я плати средностатистическия милениал с 1к "инвестиция", но на пазара е така, не всички печелят.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
26
rate up comment 5 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Напротив, ЧИСТА пирамида.Сама по себе си няма стойност.Не генерира и някави сериозни приходи.Издържа се от какво - от спекулативната цена, следствие от какво? - от маркетинга към милениалите.Признание получил биткойна? Не, просто група хора яхат вълната и правят пари от трансфери на същите заслепени милениали.Не може нещо, което няма фундамент, няма реален приход, няма функционалност да бъде масово, да струва нещо.Пирамида от най-чист вид.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
25
rate up comment 6 rate down comment 1
cherney
преди 3 години
Ами не, не е пирамида. Финансовата пирамида има конкретни характеристики и биткойн не покрива нито една от тях. Дали е балон в момента? Да, възможно е, както се случва с всеки актив от време на време.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
24
rate up comment 5 rate down comment 2
evlogi
преди 3 години
Е тая пирамида не се ли попроточи доста бе колега?Ква беше таз пирамида , 12-та година подкара, и не само не дава признак, че ще се срутва, ами получава и все по-голямо институционално признание и възприемане, включително от една от най -големите и стари американски банки, Bank of New York Mellon.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
23
rate up comment 3 rate down comment 0
evlogi
преди 3 години
Не ти се вярва?В началото на 2019 когато вървеше по около 3200$, четох един пишеше че 35к били напълно възможна цена и си си виках тия па съвсем се уляха...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
22
rate up comment 5 rate down comment 1
Solar Power
преди 3 години
Ами аз затова се ориентирах към други валути. Купих 200 BNB на $31 и съм ги стейкнал. Едвам се удържах на $300 да не ги продам. Мисля да ги държа и съм си нарочил ,че трябва да станат на 1/5 от цената на биткойна. Така или инъче когато свърши изгарянето ще останат 100милиона а приложението им спрямо биткойна е къде къде по добро. Така,че съм на buy&hold може и 10 години да е няма значение обрекъл съм ги тези :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
21
rate up comment 8 rate down comment 0
Dr. Vatnikov
преди 3 години
Тая работа с печата и раздаването приключва с последното, от тия дни. Няма планувани други, а и САЩ не е целия свят.Цената на биткойн по-скоро е следствие от комбинация на заслепяване и желание за бързо забогатяване.За пръв път в историята ли е? Разбира се, че не.Започвайки от луковиците на лалетата, през борсата преди Голямата депресия, стигайки до дотком балона.Има си пирамида за всяко ново поколение, то си мисли, че "този път няма да е така". Да, точно е пирамида, а не балон. Единственото важно е новопривлечените жадни за бързо забогатяване, които са толкова заслепени, че не виждат, че биткойн нито за разплащателно средство става, нито има някаква стойност извън спекулата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още