fallback

"Инерком" подаде заявление в КЗК за придобиването на активите на ЧЕЗ в България

Планираната концентрация ще бъде осъществена въз основа на договор за покупка на акции, сключен на 23 февруари 2018 г., посочва се в изявление на купувача

17:04 | 14.03.18 г. 3

Купувачът на активите на ЧЕЗ в България – „Инерком България“, обяви, че днес е подал заявление в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за придобиването на предприятията от групата в страната.

„Планираната концентрация ще бъде осъществена въз основа на договор за покупка на акции, сключен на 23 февруари 2018 г. между „ЧЕЗ а.с." и „ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс Би Ви" от една страна като продавачи и „Инерком България" ЕАД като купувач, посочва се в съобщение, изпратено до медиите.

Заявлението все още не е публикувано на сайта на КЗК.

Антимонополният регулатор трябва в двумесечен срок да реши дали ще разреши сделката, или ще провежда допълнителни проучвания.

Междувременно днес стана ясно, че  временна анкетна комисия на Народното събрание ще разследва сделката за ЧЕЗ по предложение на БСП. В нея ще участват по трима народни представители от всяка парламентарна група, т.е. съставът ù ще е общо 15 души.

Чешката група в момента анализира дали да допусне участие на българската държава в сделката заради опасенията за националната сигурност.

Темата за сделката за ЧЕЗ можете да проследите тук

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:11 | 09.09.22 г.
fallback