fallback

Бургас иска сам да строи спортно-развлекателен център в комплекс "Славейков"

Полуразрушените казарми в Морската градина пък ще се превърнат в модерен център за деца с увреждания

10:14 | 16.04.15 г.

Община Бургас ще настоява да й бъде дарен проектът за изграждане на спортно-развлекателен център в комплекс "Славейков", съобщиха от пресцентъра на общината.

Кметът Димитър Николов е уведомил Българската федерация по борба, че общината възнамерява да прекрати едностранно договора за изграждането на спортния център.

От пресцентъра уточняват, че строителното разрешение за изграждането му е влязло в сила на 23 октомври 2012 г. Срокът за извършването на строителните дейности е 24 месеца, което означава, че обектът е трябвало да бъде завършен на 23 октомври 2014 г. До момента обаче там е открита строителна площадка, премахнати са старите сгради, преместен е трафопостът и са извършени изкопни работи.

В писмо до общината инвеститорът е посочил, че неизпълнението на строителните работи е по финансови причини, като е получил допълнителен срок за осигуряване на финансиране, който също е изтекъл.

Решението за едностранното прекратяване на договора с Българската федерация по борба ще бъде гласувано на предстоящата сесия на Общинския съвет в Бургас.

Общината ще настоява и инвестираните до момента средства за строителни работи да останат за сметка на инвеститора, като така се компенсират неустойките по договора с федерацията.

Димитър Николов заяви, че Община Бургас е готова да актуализира проекта и да изгради голям закрит басейн с трибуни и нови зали за различни спортове.

„Имаме достатъчно опит при в изграждането на басейни и спортни комплекси, които в момента работят успешно и се посещават от много хора. Обмисляме различни варианти за осигуряването на финансиране“, каза кметът.

Полуразрушените казарми в Морската градина се превръщат в модерен център за деца с увреждания

Полуразрушените казарми в Морската градина на Бургас пък ще се превърнат в модерен център за деца с увреждания, съобщават още от пресцентъра, след като общината е спечелила финансиране за проекта.

Новият център ще разполага със специализирани кабинети за различен вид терапии и групови занимания, сензорна стая, салон за физикална терапия и рехабилитация с видео стена, стаи за почивка и развлечения.

Процедурата за избор на изпълнител стартира днес. Тя е обявена от Департамента на Военноморските сили на САЩ, който ще финансира проекта. Изпълнителят трябва да завърши всички строителни работи в рамките на 360 календарни дни след сключване на договора.

В процедурата могат да участват бургаски фирми чрез регистрация в онлайн платформата EURO NECO.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:21 | 07.09.22 г.
fallback