fallback

Терзиева настоява за фонд за подпомагане след природни бедствия

Щетите по пътищата в Приморско и Созопол след пороя са за 3 млн. лв.

21:17 | 17.07.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева смята, че трябва да има специален фонд, от който да бъдат подпомагани бедстващи райони след природни катаклизми, пише Dnes.bg

Във връзка с последните поройни дъждове в района на Приморско и Созопол министърът уточни, че трябва да се заделят повече средства предвид природните бедствия и държавата да се включва активно във възстановяването на щетите.

Тя добави, че е предприела мерки и веднага на място са изпратени представители на ВиК-Бургас и Агенция "Пътна инфраструктура". Днес тази комисия й е докладвала, че разрушенията по пътищата са за около 3 милиона лева. Сумата за ВиК съоръженията все още се уточнява.

За южния плаж в Приморско Терзиева каза, че подобни проблеми има и по Северното Черноморие. Пясъчната ивица бе отнесена от водата при последните поройни дъждове, а плажът е отдаден на концесия. Терзиева добави, че 50% от концесионната такса ежегодно се връща към общините.

Тя уточни, че ще изпрати писмо до кмета за пренасочване на тези средства във възстановяването на плажа в Приморско. Подобни писма вече са разпратени до кметове по Северното Черноморие.

Министър Терзиева откри пътен възел "Българово" на автомагистрала "Тракия". Стойността му е 2 милиона лева.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:08 | 13.09.22 г.
fallback