fallback

Brexit няма да повлияе на пазара на имоти в България, според експерти

Делът на британските купувачи на имоти в България не е определящ за пазара

10:07 | 29.06.16 г. 5

Излизането на Великобритания от Европейския съюз (ЕС) няма да повлияе на пазара на имоти в България. Това коментира в сутрешния блок на телевизия Bulgaria on Air Красимир Миланов, мениджър на агенция за недвижими имоти.

По думите на Миланов делът на британските купувачи на имоти в България не е определящ за пазара.

Йордан Петров от Националното сдружение „Недвижими имоти“ коментира обаче, че всяко шоково събитие може да се отрази на пазара на имоти у нас.

Той посочи, че ако Великобритания в крайна сметка реши да не напуска ЕС, загубите на пазарите ще намалеят. Ако обаче страната излезе от европейското семейство, това ще повлияе негативно на британския пазар на имоти.

"Когато в центъра на една система определящите елементи се разместват, амплитудата на крайните елементи е доста голяма. Ако Великобритания напусне Общността, очаквам намаляване на средствата към страната ни", посочи Петров. Според него няма как да се начертаят точни параметри, а само да се разсъждава хипотетично.

Според Петров пък от Brexit може да извлечем и ползи. "Доста наши сънародници ще се върнат, които са живели по друг начин и имат друг поглед към обществото. Те вероятно ще раздвижат пазара на имоти, защото ще наемат и ще купуват“, каза той.

Според Петров рязък скок на цените на имотите в България не се очаква, още повече, че в момента ценовите нива са достатъчно високи.

Миланов допълни, че основно се търсят жилища ново строителство.

Целия разговор можете да видите във видеото

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:25 | 04.09.22 г.
fallback
Още от Bulgaria On Air виж още