fallback

Кел: Глобалният договор на ООН е готов да приеме Иран до 36 часа след отпадане нa санкциите

Повечето проблеми в света имат решения, посочва пред Bulgaria On Air изпълнителният директор на международната организация

11:00 | 04.04.15 г. 1
Автор - снимка
Редактор

Глобалният договор на ООН е готов да включи Иран в мрежата си до 36 часа след отпадане на санкциите. Това съобщава Георг Кел, изпълнителен директор на Глобалния договор на ООН в ексклузивно интервю за Доника Ризова от Bulgaria On Air.

Георг Кел бе в София на 3 април 2015 за подписване на годишен меморандум за разбирателство с Българската мрежа.

„Архитектът“ на Глобалния договор коментира отговорния избор, ролята на медиите в подкрепата им към добрите практики в компаниите и новото предизвикателство за пазарите да станат посланици на мира.

Георг Кел е изпълнителен директор на Глобалния договор на ООН, най-голямата доброволна корпоративната инициатива за устойчиво развитие, в която членуват 8 000 от най-големите компании в 145 страни по света.

„Пресата и медиите винаги харесват повече ужасните новини, отколкото добрите решения. Все пак и в тях има добра стойност. Добре е да се покаже, когато стават лоши неща, злоупотреби. Като изпускане на токсични отпадъци във водата или принудителен детски труд при ужасни условия. Важно е да се осветляват тези неща. От друга страна смятам, че най-могъщите фактори за промяна показват възможностите, които носят добрите събития. Повечето проблеми в света имат решения. Технологията е вече налице, но хората не разбират потенциала на прилагането на решения“, посочва Кел.

Медийна група Bulgaria ON AIR е член на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН от края на 2014 г.

Цялото интервю очаквайте в Медиите On Air в събота, 11 април 2015 г, от 11:00 часа по телевизия и радио Bulgaria On Air!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:30 | 02.09.22 г.
fallback
Още от Bulgaria On Air виж още