fallback

Надя Василева: Предприемачеството сред младите трябва да бъде подпомогнато

Това ще подобри условията за развитие и заетост на младите хора у нас, смята управляващият директор на Manpower България

12:42 | 01.12.14 г. 1

Голяма част от младите у нас се насочват към стартиране на собствен бизнес, което е положително за заетостта и пазара на труда у нас. Това коментира пред телевизия Bulgaria On Air управляващият директор на Manpower България Надя Василева.

Тя изтъкна, че за да подобри условията за развитие и заетост на младите хора, държавата може да разработи програми за подпомагане на млади предприемачи, както и да се подобрят условията за правене на бизнес в страната.

Проблемът с младежката безработица е многопластов, смята Василева. По нейни думи не става въпрос само за липсата на качествени работни места или липсата на умения сред търсещите работа, а по-скоро за разминаването между очакванията и предлагането.

Василева разкри възможностите за младежи по програмата с европейско финансиране „Твоята първа работа с Eures”, по която Manpower България работи. Нейната цел е да се подпомогне мобилността сред младите хора, които да придобият умения зад граница, след което да се върнат и да ги приложат у нас.

По думите на Василева след подбор първоначално около 30 души ще бъдат одобрени да заминат за Гърция, Португалия, Испания или Холандия.

Още видео материали можете да видите на сайта на телевизия Bulgaria On Air

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:09 | 10.09.22 г.
fallback
Още от Bulgaria On Air виж още