fallback

Ковчежникът на партията на Ангела Меркел подаде оставка

Хелмут Линсен заяви, че не е нарушил нито един закон и не е укривал данъци , но все пак решил да се оттегли, за да избегне вреди над партията и семейството си

17:18 | 08.02.14 г.

Ковчежникът на партията на Ангела Меркел подаде оставка заради обвинения в укриване на данъци. Хелмут Линсен заяви, че не е нарушил нито един закон и не е укривал данъци , но все пак решил да се оттегли, за да избегне вреди за партията и семейството си.

Линсен е бивш министър на финансите в провинция Северен Рейн-Вестфалия и отговаря за финансите на Християндемократическия съюз от 2010 г.

"Реших в интерес на моята партия и моето семейство да помоля Меркел да намери нов ковчежник на следващия партиен конгрес през април. Не съм правил никакви номера. Само опитвах да помогна на майка ми и да следвам буквата на закона. Не съм направил нищо нередно, но няма да позволя да бъда воден за носа наоколо в цирка", коментира той.

И други публични личности бяха обвинени в укриване на данъци. Министърът на културата на Берлин Андре Шмиц призна, че е укривал данъци. Случаят се отрази и на кмета на германската столица Клаус Воверайт, който е знаел и въпреки това е оставил Шмиц на поста.

Известната активистка за правата на жените Алис Шварцер също призна, че е укривала данъци, а през март тази година започва дело срещу председателя на "Байерн" (Мюнхен) Ули Хьонес.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:43 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Bulgaria On Air виж още