fallback

Дейвид Камерън обеща по-високи пенсии до 2020 г.

Британският премиер се зарече, че ще намали и данъците, ако спечели парламентарните избори в страната през 2015 г.

10:40 | 05.01.14 г. 1

Британският премиер Дейвид Камерън изпълни стартовият изстрел в политическата надпревара за парламентарните избори в страната през 2015 г. В интервю за авторитетното издание Sunday Times, той обеща по-ниски данъци и вдигане на пенсиите с по 2,5% всяка година до 2020-та.

Камерън обеща, че мерките за икономии няма да се отразят на пенсиите. Според ежегодният им ръст ще бъде почувстван от гражданите, тъй като ще надхвърля нивата на инфлацията. Не е ясно обаче доколко другите привилегии за по-възрастните, като помощи за отопление през зимата и намаления за транспорт, ще претърпят промяна. „В условията на тежка борба за орязване на дефицита и поставяне на разходите под контрол, искам да направя всичко по силите си, за да помогна на хората, работили за Великобритания“, коментира още премиерът.

Противниците на Камерън отбелязват, че спестяванията на пенсионерите са понесли удар, заради рекордно ниските лихви и политиката на количествени улеснения на Bank of England. През 2012 г. пенсиите нараснаха с 5,2 на сто и с малко над 2,5 % през 2013 г, достигайки 110 британски лири седмично.

Вижте още в репортажа на Bulgaria On Air.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:50 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Bulgaria On Air виж още