fallback

Британците са готови да се доверят на Камерън за членството в ЕС

16 на сто от жителите на Острова все още не са решили как трябва да постъпи Обединеното кралство

15:46 | 13.11.13 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Британците, които се колебаят дали Великобритания трябва да остане в Европейския съюз, твърдят, че премиерът Дейвид Камерън може да ги убеди, че страната трябва да остане член на евросъюза, сочи ново проучване, цитирано от Ройтерс.

Данните от други проучвания пък показват, че ако британците трябваше да дадат гласа си днес, те биха избрали да напуснат ЕС, но в дългосрочен план мнозина биха се вслушали в думата на премиера. 16% от британците признават, че не са решили какво трябва да се случи с членството на страната в ЕС.

Преди седмица по време на конференция в Лондон Камерън заяви, че е уверен, че може да осигури подкрепа за оставането на Великобритания в ЕС при гласуването, което консерваторите заявиха, че ще проведат, ако спечелят следващите парламентарни избори през 2015 г. 

Той приветства призива на британските бизнес лидери страната да остане в ЕС, подчертавайки, че членството е от икономически интерес за страната, но въпреки това е необходима реформа.

Правителството на Камерън преразглежда баланса на силите между Лондон и ЕС. Целта на премиера е регулациите от Общността да бъдат намалени. Освен това настоява за връщане на правомощия в области като социалната политика и законодателството на заетостта.

„Седя на масата на Европейския съюз и виждам, че тази организация ще се промени. Заради еврото тя се променя пред очите ни. Страните, които са въвели еврото, се нуждаят от тази промяна“, подчертава Камерън. По думите му Великобритания не трябва да пречи на тези държави, но Обединеното кралство трябва да настоява и за други промени.

Повече за проучването на нагласите на самите британци вижте във видеото.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:57 | 12.09.22 г.
fallback
Още от Bulgaria On Air виж още