fallback

Даниел Вълчев: Капацитетът на управляващите за грешни решения не е изчерпан

Протестите не са обречени, но се съмнявам да доведат до падане на правителството, твърди бившият образователен министър

10:55 | 14.09.13 г. 5

„Капацитетът на това мнозинство да прави глупости, далеч не е изчерпан. Трябва да има предсрочни избори, защото правителство не може да направи каквато и да е смислена реформа. Липсва му воля, желание и обществено доверие“, заяви в ефира на Bulgaria On Air бившият министър на образованието Даниел Вълчев. Той прогнозира, че е вероятно през есента на следващата година ще има нови избори.

„Българското общество от няколко десетилетия има едни проблем, който не намира своето решение. Би могъл да бъде формулиран така: управляващите, които и да са те, считат, че могат да правят каквото си искат, а хората (за да им отговорят на самочувствието) им показват, че могат да си избират когото си искат. Като общество сме се разкъсали на различни части и спойката ни се е загубила. Това е големият проблем, защото във всяко общество, което успява да върви напред, има едно взаимно доверие между управляващите и хората. Докато това доверие не се възстанови тук, не ни чакат добри дни“, обясни Велчев. 

По думите му протестите още веднъж казват – не можете да правите каквото си искате.

Изразяването на позиция по този начин е един много явен белег на демокрация. Протестите не са обречени, но се съмнявам да доведат до падане на правителството, допълни още бившият министър на образованието.

Вижте какво каза още той във видео файла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:57 | 14.09.22 г.
fallback
Още от Bulgaria On Air виж още