fallback

Общините да получават част от републиканските данъци, настоява Дончо Барбалов

Тази година ще започне ремонта на трамвайната линия по бул. „България“ в София, както и на някои ключови кръстовища

11:55 | 13.08.13 г. 1

„Ако в бюджета на общините влизат корпоративни и подоходни данъци, това несъмнено ще мотивира местната власт да подпомага регионалния бизнес“, каза в сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air заместник-кметът по финансите на София Дончо Барбалов.

Той съобщи, че до края на юли постъпленията в хазната на общината са с 8 млн. лв. повече в сравнение със същия период на миналата година.

„Още от началото на тази година се наблюдава положителна тенденция в приходите“, обясни Барбалов и допълни, че до края на юли в бюджета са влезли 298 млн. лв., което е почти 57% от планираните за годината приходи.

Финансистът на столицата посочи още, че се запазва устойчивата тенденция софиянци да плащат данъците си в допустимия срок. По думите му около 3.5 млн. лв. са неразплатените суми към бизнеса, а от тях само около 100 хил. лв. са свързани с капиталовата програма.

Според Барбалов 100 млн. лв. са платени на фирмите в края на юни и изпълнението на капиталовата програма на общината върви добре. Няколко големи обекта ще започнат още тази година – рехабилитация на трамвайната линия по бул. „България“, доставка на нови тролейбуси и ремонт на ключови кръстовища.

От общината са получили авансово плащане в размер на 35 млн. лв. и работата ще стартира в най-скоро време, каза заместник-кметът по финансите.

В момента се работи за получаване на строително разрешение за ремонта на „Лъвов мост“. Ремонтът на „Цариградско шосе“ пък е включен в програма за рехабилитация и строителство на пътища, която се финансира от общината и Европейска инвестиционна банка.

Вижте целия разговор във видео файла.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:09 | 09.09.22 г.
fallback
Още от Bulgaria On Air виж още