fallback

Бизнесът на Behr-Hella Thermocontrol в България расте, очаква се удвояване на приходите

В компанията работят 750 души, а нейни клиенти са всички големи производители на автомобили

19:25 | 23.04.23 г.

Преходът от автомобили с двигатели с вътрешно горене към електрически автомобили за нас не е съществена промяна, защото хората сядат в колите си и просто искат климатикът да работи. Като цяло частите, които произвеждаме днес, ще бъдат използвани и в електромобилите, така че ние оставаме в този бизнес. Нашият бизнес расте и очакваме тази година да достигнем 360 милиона лева, като вероятно ще удвоим тази сума през следващите няколко години. Това каза Мартин Ниланд, генерален директор на Behr-Hella Thermocontrol, България, в предаването "Клуб Investor” по Bloomberg TV Bulgaria.

Заводът ни в България произвежда контролни табла за климатичните системи в автомобилите, тези устройства се промениха доста и вече са с touch screen версии. При нас работят 750 души, а наши клиенти са всички големи производители на автомобили – европейски и азиатски. Като компания ние разработваме софтуера, хардуера, както и всички пластмасови и електронни компоненти – абсолютно всичко, разказа Мартин Ниланд.

Коментирайки дали се бърза твърде много в прехода към електромобили, събеседникът посочи, че като производител на части от първа линия е необходимо да се види какво се случва и компанията да предостави технология, която може да бъде използвана и в двата типа коли.

„Ние сме готови за тази трансформация”, подчерта Ниланд.

Целия разговор може да видите във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на „Клуб Investor” гледайте тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:25 | 23.04.23 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още