fallback

Н. Стойков: Успешните инвестиции са нещо, което другите са пропуснали

Истинските супер резултати се случват тогава, когато другите хора не виждат или не могат да инвестират в актив, посочва управляващият директор на ALARIC SECURITIES

11:09 | 23.11.21 г.

Успешните инвестиции са нещо, което другите са пропуснали или има голяма трудност (психологическа или друга), която пречи на повечето хора да инвестират. Това коментира Николай Стойков, управляващ директор на ALARIC SECURITIES, в разговор с Делян Петришки в рамките на Investor Finance Forum.

По думите му истинските супер резултати се случват тогава, когато другите хора не виждат или не могат да инвестират в някакъв актив.

"Наградата" или опиянението от победата са доста краткосрочни, коментира гостът. Алчността не е добра емоция и рано или късно хората на финансовите пазари, които биват завладени от нея, обикновено ги очаква някакъв доста лош момент, посочи още той.

"Най-важно е инвеститорът да има отворено съзнание. Това е важна част от живота и от трейдинга", коментира Стойков. "Всичко се случва в екстаза на нашия създател, казват някои. Във всеки един момент може да се случи всичко.  Нашето съзнание е изпълнено от белези от някакви преживявания и това ни пречи", коментира още той.

Повече от разговора вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Интервюто е част от десетото юбилейно издание на конференцията Investor Finance Forum.

Генерален партньор на конференцията е Fibank. Основни партньори на събитието са ЕЛАНА Фонд Мениджмънт, MFG и Българска фондова борса. Събитието се организира с подкрепата на Amundi Asset Management, LIREX, Software Group, MEDICAL DENT и лаборатории ГEНИКА. Институционални партньори на юбилейното издание на Investor Finance Forum са Френско-българска търговска и индустриална камара, Асоциацията на директорите за връзки с инвеститорите в България, Асоциацията на българските лидери и предприемачи, Български форум на бизнес лидерите, Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средни предприятия, Британско-българска бизнес асоциация, Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Sofia Tech Park и Висшето училище по застраховане и финанси.

Медийни партньори са Bloomberg TV Bulgaria, Dnes.bg, списание BusinessGlobal и SeeNews.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:36 | 06.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още