fallback

Защо намалява добивът на храни през конвенционалното земеделие?

Най-новите постижения в земеделските технологии са свързани с нарастващото население, коментират от „Aквапоникс България"

13:45 | 02.08.19 г. 1

Много проучвания доказват, че постепенно намалява добивът на храни през конвенционалното земеделие. Поради тази причина трябва да се мисли за технологии, които да имат високи нива на производство. Това коментира в ефира на Bloomberg TV Bulgaria  д-р Милена Кръстанова от "Aквапоникс България"

"Има миграция на населението към големите градове и трябва да се търси производство, което е добро за градска среда. Няколко нови технологии, свързани с безпочвено отглеждане на растения са тенденция в градското земеделие", обясни тя.

Най-новите постижения в земеделските технологии са свързани именно с нарастващото население. Търсят се нови начини, които да позволят да се използват по-оптимално ресурсите, допълни Кръстанова и уточни, че най-новите технологии са свързани и с оптималното използване на средата – производство на храни в системи в затворено пространство.

Аквапониката е нова технология, която комбинира два типа производство - аквакултури и зеленчукови култури, коментира Кръстанова. 

"Важно е човек да се стреми към производство на прясна храна. Ако съкратим пътя на храната от производителя до крайния потребител, ще имаме добри икономически показатели“, заяви от своя страна Виктор Данков от "Aквапоникс България", който също бе гост в студиото.

Вижте още във видеото. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:03 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още