fallback

Безос: Можем да повлияем на Марс

Космическият ми проект е най-важният, твърди предприемачът

08:37 | 05.10.18 г. 16
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американският предприемач Джеф Безос счита проекта си за колонизацията на Марс за най-важния. Аргументът му много прост – това според него е най-добрата планета.

„Изпратили сме роботизирани сонди до всяка планета в слънчевата система и повярвайте ми, това е планетата. Имам приятели, които искат да се преместят на Марс, и им казвам, първо се преместете на връх Еверест за една година, защото ще ви се стори като райско кътче в сравнение с Марс. Ние най-после сме достатъчно големи, за да повлияем на тази прекрасна планета. В продължение на хиляди години Земята беше много голяма, а човечеството – много малко. Това вече не е вярно“, казва Безос в последната част на интервюто си за Дейвид Рубенстайн за Bloomberg.

По думите му човечеството е изправено пред избор - дали цивилизацията да изпадне в застой, което е възможно.

„Аз искам внуците на моите внуци да използват много повече енергия на глава от населението от мен. И бих искал да няма ограничение на населението. Бих искал да има 1 трилион души в слънчевата система. Така бихме имали 1000 души като Айнщайн и Моцарт“, казва милиардерът.

Какво още разказва той за за бъдещето и целите на Blue origin, както и за заселването на Слънчевата система, за биологичния си баща и дядо си вижте във видеото! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:16 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още