fallback

Б. Великов: Шансовете за сформиране на кабинет нараснаха в последните дни

При евентуално сформиране на кабинет Реформаторите ще искат вниманието да се насочи към дребния и средния бизнес

09:45 | 19.12.16 г.

Шансовете за сформиране на кабинет нараснаха през последните дни. Това каза пред Bloomberg TV Bulgaria доц. Борислав Великов от Реформаторския блок преди днешната решаваща среща между ГЕРБ и Реформаторите.

Малка работна група от ГЕРБ, Реформаторите и Патриотичния фронт е движила консултациите между трите политически сили до днес. Ще се търси съгласие с основните програмни моменти, а утре при президента при успешни преговори трябва да се отиде с името на министър-председателя, разясни Великов.

Запитан дали има възможност това име да е Бойко Борисов той казва: „Аз бих предпочел, вероятно и много други, доколкото чувам,  той и неговите съратници смятат, че това може би не е подходящо за момента. Предстои да обсъдим, но по-скоро не“.

Ако името на премиера няма да е Бойко Борисов или посочен от него министър-председател, третият вариант е човек, който да бъде подкрепен от него, каза Великов.

При евентуалното сформиране на кабинет Реформаторите ще искат вниманието да се насочи към дребния и средния бизнес, както и към регулаторните механизми. Великов допълни, че лично за него особено важна е останалата неприетата програма за Северозапада.

Междувременно политологът Росен Стоянов каза пред Bloomberg TV Bulgaria, че най-добрият вариант за развитието на страната в момента е правителството да продължи да работи в оставка до смяната на двамата президенти, след което новият държавен глава да назначи служебен кабинет, който да подготви предсрочни избори.  

Вижте още във видеото:

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:11 | 01.09.22 г.
fallback
Още от Bloomberg TV виж още