Голяма част от проблемите на хлебопроизводителите, които са на пазара с нетрадиционен хляб, са свързани с намирането на качествена пшеница. Другият проблем е липсата на добре подготвени кадри. Това коментира Магърдич Хулиан от "Братя хлебари" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria.
Фирмата е ориентирана в производството на хляб с използването на по-стари и различни сортове брашно, разработвани миналия век, и с естествена ферментация.
По думите му в момента бизнесът среща трудности с намирането на подходяща пшеница, тъй като тази, която се отглежда, отговаря само на нуждите на хлебопроизводителите от голям мащаб.
За стартъпа най-важното е продукцията да е произведена висококачествено без да заблуждава производителя.
"Това е подход, който отнема много дълго време, понякога хлябът се прави 3 денонощия, но като продукт е коренно различен и клиентите правят разликата", заяви Магърдич Хулиан.
"Като цяло българинът е консервативен потребител и трудно се доверява на нещо ново и непознато. Ние искаме да дадем алтернативата и той да прецени какво точно му харесва", каза още Магърдич Хулиан.
Още от разговора вижте в Bloomberg TV Bulgaria